Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βουβωνική πανώλη σε εργαστήριο του αμερικανικού στρατού
Βουβωνική πανώλη σε εργαστήριο του αμερικανικού στρατού

Βουβωνική πανώλη σε εργαστήριο του αμερικανικού στρατού

Το αμερικανικό υπουργείο ‘Αμυνας επιβεβαίωσε χθες ότι στελέχη βουβωνικής πανώλης έχουν βρεθεί από ερευνητές σε καταψύκτη έξω από την επίσημη περιοχή περιστολής που βρίσκεται σε εργαστήριο υψίστης ασφαλείας του Αμερικανικού Στρατού στο Έντζγουντ της πολιτείας .

“Έχει ξεκινήσει του στρατού,” είπε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας Πίτερ Κουκ κατά την καθημερινή τύπου, προσθέτοντας, “Αναμένουμε τα αποτελέσματα […] τον Οκτώβριο.  Προσβλέπουμε στη λύση του προγράμματος αυτού.”

Ο Κουκ εξήγησε ότι γίνονται δύο έρευνες για το συμβάν, η μία από τον στρατό για την απόδοση ευθυνών και άλλη μία από τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης (CDC), στην έδρα τους στην Ατλάντα.

Σε στις 17 Αυγούστου, επιθεωρητές του CDC ξεσκέπασαν μια σειρά από προχειρότητες σε διαδικασίες ς στο ίδιο εργαστήριο, το οποίο έκλεισε με διαταγή του πολιτικού υπεύθυνου για θέματα του Αμερικανικού Στρατού στο υπουργείο Άμυνας, του Τζον Μακ Χιού, στις 2 Σεπτεμβρίου.

Ο Κουκ επιβεβαίωσε την ανακάλυψη του ιού εκτός της περιοχής περιστολής στο εργαστήριο και είπε ότι ο Στρατός συνεργαζόταν με το CDC. Το στέλεχος του ιού δεν ήταν μεταδοτικό, είπε, ενώ πρόσθεσε ότι “δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του προσωπικού ή του ευρύτερου κοινού.”

Είναι το δεύτερο επεισόδιο που αφορά μη σωστή διαχείρηση βακτηριδίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χημικό πόλεμο, το οποίο αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει το υπουργείο. Τον Μάιο φέτος, το υπουργείο είχε πει ότι βακτηριακού άνθρακα είχαν σταλεί κατά λάθος σε 18 εργαστήρια στις . Στην αρχή όμως της εβδομάδας αυτής αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τα δείγματα του θανατηφόρου βακτηριδίου είχαν σταλεί σε 194 εργαστήρια στις και σε 9 χώρες στο εξωτερικό κατά λάθος.

Η σκότωσε περίπου 50% του πληθυσμού της ς μέσα σε τέσσερα χρόνια, τον 14ο αιώνα. Σήμερα τα θανατηφόρα περιστατικά περιορίζονται από τη χρήση αντιβιωτικών στο 10%.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση