Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βόρεια Κορέα: Η Πιονγκγιάνγκ θα εγκαταλείψει το πυρηνικό της οπλοστάσιο μόνο αν το κάνουν πρώτες οι ΗΠΑ
Βόρεια Κορέα: Η Πιονγκγιάνγκ θα εγκαταλείψει το πυρηνικό της οπλοστάσιο μόνο αν το κάνουν πρώτες οι ΗΠΑ

Βόρεια Κορέα: Η Πιονγκγιάνγκ θα εγκαταλείψει το πυρηνικό της οπλοστάσιο μόνο αν το κάνουν πρώτες οι ΗΠΑ

Η τάσσετι υπέρ της ιδέας της πλήρους απαγόρευσης των πυρηνικών όπλων σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά σκοπεύει να κρατήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο όσο διαθέτουν τέτοιο και οι , τόνισε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής πρεσβευτής της ασιατικής χώρας στα Ηνωμένα Έθνη, ο Κιμ Ιν Ριόνγκ.

«Η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας υποστηρίζει πάγια την πλήρη εξάλειψη των πυρηνικών όπλων και τις προσπάθειες για την όλου του κόσμου, αλλά όσο οι , οι οποίες μόνιμα απειλούν και εκβιάζουν τη ΛΔΚ με τα τους όπλα, απορρίπτουν την NBT (σ.σ. τη συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων), η ΛΔΚ δεν είναι σε θέση να ενταχθεί στη συνθήκη αυτή», τόνισε ο Κιμ Ιν Ριόνγκ, ο οποίος εκφράστηκε ενώπιον της Επιτροπής Αφοπλισμού της ενικής Συνέλευσης του .

Η κατοχή πυρηνικών όπλων και διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων είναι ένα δικαιολογημένο μέτρο αυτοάμυνας, διότι καμιά χώρα του κόσμου δεν έχει εκτεθεί σε μια τόσο ακραία και άμεση απειλή από πλευράς των ΗΠΑ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, υποστήριξε ο βορειοκορεάτης διπλωμάτης.

Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεσπάσει ένας στον οποίο θα χρησιμοποιηθούν όπλα, προειδοποίησε ο ίδιος.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση