Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέο πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία – Συγκαλείται εκτάκτως το Σ.Α. του ΟΗΕ
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέο πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία – Συγκαλείται εκτάκτως το Σ.Α. του ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέο πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία – Συγκαλείται εκτάκτως το Σ.Α. του ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα απάντησε στις ακόμη βαρύτερες κυρώσεις οι οποίες της επιβλήθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα προχωρώντας σήμερα σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου πάνω από την Ιαπωνία. Ο πύραυλος κατέπεσε στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού, μια που το καταδίκασε με «τον εντονότερο τρόπο».

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, ο οποίος συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας μετά τη νέα εκτόξευση, προεξόφλησε ότι το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει αυτή η είναι η περαιτέρω διπλωματική και οικονομική απομόνωση της Πιονγκγιάνγκ, ενώ προειδοποίησε για δυνητικές νέες για τη χ του και τον κόσμο.

Ο Μουν διέταξε να γίνουν αναλύσεις και προετοιμασίες «για νέες δυνητικές βορειοκορεατικές απειλές, όπως επιθέσεις με ηλεκτρομαγνητικό παλμό και βιοχημικά », ανέφερε εκπρόσωπος της νοτιοκορεάτικης προεδρίας. Μάλιστα οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας πραγματοποίησαν ως απάντηση στη Βόρεια Κορέα ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Από την πλευρά της, η Ιαπωνία υπογράμμισε ότι «δεν θα ανεχθεί ποτέ αυτές τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις» προσθέτοντας ότι «διαμαρτυρόμαστε έντονα στη Βόρεια Κορέα», διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου ιοσιχίντε Σούγκα, λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση. Ο Σούγκα πρόσθεσε ότι το , «σε συνεννόηση με τις , τη και άλλες χώρες», θα αντιδράσει «με τον προσήκοντα τρόπο και με την αίσθηση του επείγοντος» στη νέα πυραυλική δοκιμή που έκανε η Πιονγκγιάνγκ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση