Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία ευθυγραμμίζονται με τα μέτρα Ε.Ε. κατά Τουρκίας
Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία ευθυγραμμίζονται με τα μέτρα Ε.Ε. κατά Τουρκίας

Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία ευθυγραμμίζονται με τα μέτρα Ε.Ε. κατά Τουρκίας

Την «ευθυγράμμιση» της Βόρειας ς και της Αλβανίας με τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη Σύνοδο Κορυφής της 27ης Φεβρουαρίου, σχετικά με τα μέτρα της κατά της ς για τις παράνομες στην Ανατολική Μεσόγειο χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Ένωση.

Οπως τονίζεται και τα τρία κράτη που βρίσκονται στον «προθάλαμο» της , ως υποψήφια μέλη της, δηλαδή η Βόρεια , η Αλβανία και το Μαυροβούνιο, ευθυγραμμίζονται με τις εν λόγω αποφάσεις και «θα μεριμνήσουν για τη συμμόρφωση των εθνικών τους πολιτικών».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώνει και επικροτεί τη δέσμευση αυτή», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπατου Εκπροσώπου εξ ονόματος της Ε.Ε.:

«Στις 27 Φεβρουαρίου 2020, το Συμβούλιο εξέδωσε την απόφαση (ΠΑ) 2020/275[1] σχετικά με περιοριστικά μέτρα λόγω των παράνομων γεωτρήσεων της ς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με την απόφαση του Συμβουλίου προστίθενται δύο πρόσωπα στον κατάλογο των φυσικών και νομικών προσώπων, οντοτήτων και φορέων που παρατίθενται στο παράρτημα της απόφασης (ΠΑ) 2019/1894.

Οι υποψήφιες για ένταξη χώρες Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Μαυροβούνιο και Αλβανία[2], η χ της ΕΖΕΣ Ισλανδία, μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, καθώς και η Αρμενία, ευθυγραμμίζονται με αυτή την απόφαση του Συμβουλίου.

Οι χώρες αυτές θα μεριμνήσουν για τη συμμόρφωση των εθνικών τους πολιτικών με την ως άνω απόφαση του Συμβουλίου».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώνει και επικροτεί τη δέσμευση αυτή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση