Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βομβαρδισμός φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας
Βομβαρδισμός φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας

Βομβαρδισμός φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας

Πομπή φορτηγών που μετέφερε υλικό νθρωπιστικής βοήθεις έπληξαν χθες βομβαρδιστικά εντός συριακού εδάφους κοντά στα με την Τουρκία, προκαλώντας τον θάνατο επτά οδηγών και τον τραυματισμό άλλων δέκα. Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή», στρατιωτικά βομβάρδισαν την πομπή των φορτηγών κοντά στην πόλη Αζάζ της Βορειοδυτικής Συρίας, λίγη ώρα αφότου τα είχαν περάσει τα από την Τουρκία.

Το τουρκικό πρακτορείο και η ιστοσελίδα τής -φιλικής προς τον πρόεδρο - εφς «Σαμπάχ» επιφυλάχθηκαν να προβούν σε εκτιμήσεις σχετικά με την εθνικότητα των αεροσκαφών, υπογραμμίζοντας το ενδεχόμενο να είναι ρωσικά ή να ανήκουν στην πολεμική αεροπορία του συριακού καθεστώτος.

Το πρακτορείο «Ανατολή» ανέφερε ότι τα φορτηγά μετέφεραν τσιμέντο και σίδηρο από την Τουρκία, με προορισμό τη Συρία, μέρος συμφωνηθείσας παροχής βοήθειας.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της εφς «Σαμπάχ», ο εκπρόσωπος της τουρκικής ανθρωπιστικής οργάνωσης IHH (Ιδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας) Σερκάν Νεργκίς είπε ότι ομάδα πολιτικής προστασίας της οργάνωσης, που βρισκόταν στην Αζάζ, βοήθησε κατοίκους της κωμόπολης να κατασβέσουν τη φωτιά. «Η ομάδα μας βοήθησε στην κατάσβεση. Τα φορτηγά δεν ανήκουν στην οργάνωσή μας και δεν έχουμε καμία πληροφορία σχετικά με το ποιος τα βομβάρδισε», είπε στη «Σαμπάχ» ο Μουσταφά Εζμπέκ, στέλεχος της IHH στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση