Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βερολίνο: Νεκρός πρόσφυγας από πυρά αστυνομικών σε κέντρο φιλοξενίας
Βερολίνο: Νεκρός πρόσφυγας από πυρά αστυνομικών σε κέντρο φιλοξενίας

Βερολίνο: Νεκρός πρόσφυγας από πυρά αστυνομικών σε κέντρο φιλοξενίας

Ένας 29χρονος που είχε ζητήσει άσυλο στη σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, όταν προσπάθησε να επιτεθεί σε έναν Αφγανό πρόσφυγα σε εστία φιλοξενίας στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσαν η γερμανική αστυνομία και οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές.

Η αστυνομία αρχικά κλήθηκε περί τις 18:30 στην εστία φιλοξενίας προσφύγων, στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας, προκειμένου να συλλάβει έναν 27χρονο πρόσφυγα τον οποίο βάραιναν υποψίες για ουαλική κακο μίας 6χρονης προσφυγοπούλας που ζει στην ίδια εστία σε κοντινό .

Τη στιγμή που ο ύποπτος, στον οποίο είχαν περαστεί χειροπέδες, μεταφερόταν στο αυτοκίνητο των αστυνομικών, ένας άλλος πρόσφυγας βγήκε από την εστία των προσφύγων κραδαίνοντας ένα μαχαίρι και κινήθηκε εναντίον του υπόπτου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο , πιθανόν ο πατέρας του μικρού κοριτσιού, κραύγασε «δεν θα φύγεις ζωντανός μετά από αυτό», μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο DPA.

«Αγνόησε τις επανειλημμένες εκ που του έγιναν να σταματήσει, με πολλοί αστυνομικοί να ανοίξουν πυρ εναντίον του», εξήγησαν σε ανακοινώσεις τους η εισαγγελία αλλά και η αστυνομία.

Βαριά τραυματισμένος, ο 29χρονος Ιρακινός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Όπως συμβαίνει κάθε φορά που ανοίξει πυρ κατά τη διάρκεια επιχείρησης, η αστυνομία διεξάγει εσωτερική έρευνα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Κατά την ίδια πηγή, η σεξουαλική κακο της ανήλικης αποτελεί επίσης αντικείμενο έρευνας.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση