Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βερολίνο: Κοινές ευρωπαϊκές λύσεις και συνεργασία με την Τουρκία
Βερολίνο: Κοινές ευρωπαϊκές λύσεις και συνεργασία με την Τουρκία

Βερολίνο: Κοινές ευρωπαϊκές λύσεις και συνεργασία με την Τουρκία

Την προσήλωση του Βερολίνου στην εφαρμογή κοινών ευρωπαϊκών λύσεων και στην της συνεργασίας με την Τουρκία, προκειμένου να περιοριστεί το κύμα και να αντιμετωπιστούν οι διακινητές, επανέλαβε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς, αναφερόμενη στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Δευτέρας.

Οπως εξήγησε η κ. Βιρτς, πρώτα θα πραγματοποιηθεί η των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να εξεταστεί πώς μπορεί να προχωρήσει το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας και κατόπιν θα συνεδριάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με αντικείμενο επίσης την προσφυγική κρίση, αλλά και την κατάσταση στην Ελλάδα και το πώς μπορεί να υποστηριχθεί η χώρα.

Η Γερμανίδα εκπρόσωπος χαιρέτισε τα μέτρα που ανακοίνωσε σχετικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σημείωσε ότι η καγκελάριος βρίσκεται σε συνεχή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να διευκρινίζονται θέματα αναγκών της Ελλάδας για βοήθεια. Διευκρίνισε δε ότι την Δευτέρα θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο επιπλέον βοήθειας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι είδους προσφέρει η Γερμανία, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροτ εξήγησε ότι η Αθήνα έχει ενημερώσει για τις ανάγκες της, μέσω της αρμόδιας διαδικασίας της ΕΕ για την αντιμετώπιση καταστροφών και προσέθεσε ότι η Γερμανία συνεισφέρει στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, κυρίως στους τομείς καθαρισμού των υδάτων, τεχνικής υποστήριξης και logistics. Αυτές οι μονάδες, διευκρίνισε, είναι διαθέσιμες, αλλά έως τώρα δεν έχουν ζητηθεί από την ελληνική πλευρά. «Δεν είναι ότι δεν είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε, το αντίθετο, αυτές οι διαθέσιμες και πόροι έχουν προσφερθεί και χρειάζεται η κλήση από την Ελλάδα, κάτι που δεν έχει συμβεί ως τώρα», σημείωσε ο κ. Ντίμροτ και εξήγησε ότι η Γερμανία βοηθά με τα μέσα που διαθέτει κάθε φορά η Υπηρεσία Τεχνικής Βοήθειας (THW) και είναι πρόθυμη ανά πάσα στιγμή να συνεισφέρει με κάθε διαθέσιμο μέσο, εφόσον της ζητηθεί.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

  • #Κολωνός: Συνελήφθησαν ακόμη 7 άτομα για την υπόθεση μαστροπείας #Κολωνός - https://t.co/q28LAXTTPO -

  • Πρόγραμμα Επιστημονικής Ελληνογαλλικής Συνεργασίας #ΙΚΥ - https://t.co/yxJrtuteta -

"Αλιεύοντας" την είδηση