Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βενεζουέλα: Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους κατά του Μαδούρο
Βενεζουέλα: Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους κατά του Μαδούρο

Βενεζουέλα: Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους κατά του Μαδούρο

Φόβοι για αντεπίθεση από τον στρατό

Ανυπολόγιστος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους τους Καράκας – εκατοντάδες χιλιάδες σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης – για να διαδηλώσουν κατά του Νικολά , ενώ ο ηγέτης της αολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουάιντο, αυτοανακηρύχθηκε σήμερα μεταβατικός πρόεδρος της χώρας. 

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες από τις συγκεντρώσεις στο Καράκας, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών. Νωρίτερα, οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τον Γκουάιντο και ο Αμερικανός Εξωτερικών Μάικ κάλεσε τον Μαδουρό να παραιτηθεί και παρότρυνε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να στηρίξουν τις προσπάθειες για αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Εκτός από το Καράκας, μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλες πόλεις της Βενεζουέλας, όπου υπάρχουν αναφορές για , χημικά και δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών.

Embedded video
 Παράλληλα με τις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και συγκεντρώσεις υπέρ του Βενεζουελανού προέδρου, οργανωμένες από το κυβερνών Σοσιαλιστικό , κάτι το οποίο συμβαίνει τακτικά τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας σε ιες και οδομαχίες.

Μάλιστα, ο ίδιος ο κάλεσε τους υποστηρικτές του σε «μέγιστη λαϊκή κινητοποίηση, για να κερδίσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα της Βενεζουέλας».

Εκτός από τις ΗΠΑ, ο Καναδάς και όλες οι κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής, εκτός από το , αναγνώρισαν τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση