Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 400 συλλήψεις μετά τις ταραχές και τις λεηλασίες
Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 400 συλλήψεις μετά τις ταραχές και τις λεηλασίες

Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 400 συλλήψεις μετά τις ταραχές και τις λεηλασίες

Οι ασφαλείας της Βενεζουέλας προχώρησαν σε τουλάχιστον 400 συλλήψεις μετά τις ταραχές και τις λεηλασίες στο κράτος-μέλος του που αντιμετωπίζει οικονομική και κρίση.

Εξάλλου ακόμη ένας αναφέρθηκε στη Μέριδα.

Προχθές Τρίτη ένα κύμα ς σάρωσε την πόλη Κουμανά, όπου λεηλατήθηκαν δεκάδες καταστήματα, με τις δυνάμεις ασφαλείας να αδυνατούν να τηρήσουν την τάξη.

Σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν αναρτήσεις που έκαναν λόγο για πολλούς θανάτους στην Κουμανά, πρωτεύουσα της πολιτείας Σούκρε. Ο κυβερνήτης Λουίς Ακούνια, που ανήκει στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, δήλωσε όμως πως οι —δεν διευκρίνισε τον αριθμό τους— δεν σχετίζονταν με τις λεηλασίες.

«Συνελήφθησαν 400 άνθρωποι», είπε σε τηλεοπτικό σταθμό της Βενεζουέλας και πρόσθεσε ότι «οι δεν συνδέονται με τις λεηλασίες». Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που διέπραξαν τις λεηλασίες σε καταστήματα ενθαρρύνθηκαν από πολιτικούς της δεξιάς. «Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι τους πλήρωσαν, όλο αυτό ήταν σχεδιασμένο», ανέφερε.

Ο Νέλσον Μορένο, κυβερνήτης της γειτονικής πολιτείας Ανσοατέγκι, έκανε από την πλευρά του λόγο για οκτώ συλλήψεις.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε χωριστά ια επεισόδια και λεηλασίες λόγω των ελλείψεων τροφίμων. Για τις δύο από τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν ένας αστυνομικός κι ένας στρατιώτης.

Η εισαγγελία στην Μέριδα ανακοίνωσε χθες ότι ερευνά τον θάνατο ενός 17χρονου, ο οποίος έπεσε από σφαίρες την Τρίτη. Μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για διαδηλώσεις και μια εναντίον των γραφείων του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην πολιτεία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση