Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βέλγιο: Γνωστός στις αρχές ο δράστης της επίθεσης
Βέλγιο: Γνωστός στις αρχές ο δράστης της επίθεσης

Βέλγιο: Γνωστός στις αρχές ο δράστης της επίθεσης

Οι στυνομικές ρχές του Βελγίου ήταν ενήμερες ότι ο δράστης της επίθεσης στη Λιέγη είχε έρθει σε επαφή με εξτρεμιστικούς ισλαμιστικούς κύκλους ενώ βρισκόταν στη και είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, γνωστοποίησε αστυνομική πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

Συγκεκριμένα, ενώ εξέτιε για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ο Μπενζαμέν Ερμάν φέρεται ότι «ριζοσπαστικοποιήθηκε από ένα πρόσωπο» με αποτέλεσμα το όνομά του να συμπεριληφθεί στην δεδομένων ακραίων ισλαμιστών που έχουν συστήσει οι βελγικές αρχές.

Ο Ερμάν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών, αφού πρώτα σκότωσε δύο γυναίκες αστυνομικούς και έναν 22χρονο άνδρα. Την για την υπόθεση έχει αναλάβει η εισαγγελία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Λιέγης, Κριστιάν Μποπέρ, ο στόχος του ήταν «σαφώς» να σκοτώσει αστυνομικούς. «Είναι σαφές ότι ο στόχος του δολοφόνου ήταν να επιτεθεί σε αστυνομικούς, να βλάψει τον θεσμό, το κράτος του Βελγίου», τόνισε στη Τύπου που παραχώρησε. Μολονότι έτρεξε να ταμπουρωθεί σε ένα σχολείο, δεν ήθελε να σκοτώσει , διευκρίνισε.

Από τα πυρά του Ερμάν τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο η του.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση