Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βέλγιο: Γνωστός στις αρχές ο δράστης της επίθεσης
Βέλγιο: Γνωστός στις αρχές ο δράστης της επίθεσης

Βέλγιο: Γνωστός στις αρχές ο δράστης της επίθεσης

Οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου ήταν ενήμερες ότι ο δράστης της επίθεσης στη Λιέγη είχε έρθει σε επαφή με εξτρεμιστικούς ισλαμιστικούς κύκλους ενώ βρισκόταν στη και είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, γνωστοποίησε αστυνομική πηγή προσκείμενη στις .

Συγκεκριμένα, ενώ εξέτιε ποινή για του κοινού ποινικού δικαίου, ο Μπενζαμέν Ερμάν φέρεται ότι «ριζοσπαστικοποιήθηκε από ένα πρόσωπο» με το όνομά του να συμπεριληφθεί στην τράπεζα δεδομένων ακραίων ισλαμιστών που έχουν συστήσει οι βελγικές αρχές.

Ο Ερμάν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών, αφού πρώτα σκότωσε δύο γυναίκες αστυνομικούς και έναν 22χρονο άνδρα. Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η εισαγγελία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Λιέγης, Κριστιάν Μποπέρ, ο στόχος του ήταν «σαφώς» να σκοτώσει αστυνομικούς. «Είναι σαφές ότι ο στόχος του δολοφόνου ήταν να επιτεθεί σε αστυνομικούς, να βλάψει τον θεσμό, το του Βελγίου», τόνισε στη Τύπου που παραχώρησε. Μολονότι έτρεξε να ταμπουρωθεί σε ένα , δεν ήθελε να σκοτώσει , διευκρίνισε.

Από τα πυρά του Ερμάν τραυματίστηκαν τέσσερις , εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση