Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Βέλγιο: Μπαράζ συλλήψεων σε πολλαπλές επιχειρήσεις
Βέλγιο: Μπαράζ συλλήψεων σε πολλαπλές επιχειρήσεις

Βέλγιο: Μπαράζ συλλήψεων σε πολλαπλές επιχειρήσεις

Στη σύλληψη συνολικά 16 ατόμων έφτασαν την Κυριακή της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Βελγίου, κατά τη διάρκεια πολλαπλών επιχειρήσεων στην χώρα, που είχαν σκοπό τον εντοπισμό του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του Βέλγου υπηκόου που οι Αρχές θεωρούν ότι είχε συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισίου.

Την Κυριακή η αστυνομία πραγματοποίησε συνολικά 19 στο Βέλγιο, σε μια προσπάθεια να συλλάβει υποψήφιους τρομοκράτες πριν αυτοί πραγματοποιήσουν χτύπημα ανάλογο με αυτά του Παρισίου, την περασμένη εβδομάδα.

Η αστυνομία έκανε επιδρομές σε έξι συνοικίες των Βρυξελλών και τη Σαρλρουά μετά από αναφορές την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τις οποίες ο Αμπντεσλάμ, που θεωρείται ο τελευταίος επιζών τρομοκράτης από τις επιθέσεις στο , εθεάθη σε μία από αυτές.

«Μπορούμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι δεν βρέθηκαν όπλά ή εκρηκτικά. Ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ δεν βρέθηκε κατά τις επιδρομές», είπε ο Έρικ βαν ντερ Σύπτ, προσθέτοντας ότι «δεκαέξι άτομα είναι υπό κράτηση. Ο θα αποφασίσει αύριο αν θα παραμείνουν υπό κράτηση».

Ο του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, μιλώντας μετά από συνάντηση των επικεφαλής δυνάμεων ασφαλείας για την επανεξέταση του επίπεδου συναγερμού στο οποίο βρίσκονται οι Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι η πόλη θα συνεχίσει να βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από φόβο ότι μπορεί να υποστεί μια επίθεση σαν εκείνη του Παρισιού.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση