Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Βασικός φόβος των Γερμανών η κρίση στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνα
Βασικός φόβος των Γερμανών η κρίση στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνα

Βασικός φόβος των Γερμανών η κρίση στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνα

Ο βασικός των Γερμανών φέτος είναι το κόστος που θα μπορούσε να έχει για αυτούς η του ευρώ, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρίας R+V που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.400 ατόμων, το «κόστος της ευρωπαϊκής κρίσης για τον φορολογούμενο» είναι ο που επικαλείται το μεγαλύτερο μέρος των ερωτηθέντων (64%).

«Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων φοβούνται ότι θα χρειαστεί να επωμισθούν τις αμαρτίες των κρατών-μελών της , οι οποίες βρίσκονται σε σοβαρή » δήλωσε σε ο Μάνφρεντ Σμιτ, πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης και σύμβουλος της R+V.

Στη λίστα με τις βασικές ανησυχίες των Γερμανών ακολουθούν οι φυσικές (53%), η τρομοκρατία (52%) και ο φόβος ότι οι γερμανικές αρχές δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την εισροή των αιτούντων άσυλο (50%).

Άλλη έρευνα, που διεξήχθη από το ινστιτούτο Allensbach, σε δείγμα 1.200 ατόμων, και επικεντρώθηκε στις ηλικίες 30 έως 59 ετών, έδειξε ότι οι είναι «εξαιρετικά» ικανοποιημένοι με την ποιότητα ζωής στη χώρα.

Στην ερώτηση «Πώς κρίνετε την ποιότητα της ζωής στη Γερμανία», το 65% των ερωτηθέντων απάντησε «καλή» και το 26% «Πολύ καλή», με το συνολικό ποσοστό των ικανοποιημένων να ανέρχεται στο 91%.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση