Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βαριές κατηγορίες κατά των 9 Τούρκων
Βαριές κατηγορίες κατά των 9 Τούρκων

Βαριές κατηγορίες κατά των 9 Τούρκων

Ως μέλη τρομοκρτικής οργάνωσης διώκοντι οι εννέα συλληφθέντες τουρκικής και κουρδικής καταγωγής μετά την βαρύτατης ποινικής ς από τον εισαγγελέα για σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος.

Οι εννέα, οκτώ και μία γυναίκα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες

-για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση,
-τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών,
-παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών, αλλά και πλαστογραφίες δημοσίων εγγράφων, διακεκριμένη κατά της αρχής και άλλα.

Και τα εννέα άτομα μετήχθησαν χθες στον εισαγγελέα ποινικής ς και στο χώρο των δικαστηρίων υπήρχαν αλληλέγγυοι οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ των κατηγορουμένων, αναρτώντας και σχετικό πανό.

Οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με τις συνηγόρους τους, Αλέκα Ζορμπαλά και ιάννα Κούρτοβικ, υποστηρίζουν ότι «δεν έχουν σχέση με όσα τους αποδίδονται» καθώς οι ίδιοι «είναι προσφυγές, που είτε ζητούν άσυλο είτε έχουν λάβει» και κατήγγειλαν ότι υπέστησαν ξυλοδαρμό κατά τη σύλληψή τους.

Σε ότι αφορά  τα ευρήματα που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική στα διαμερίσματα του έου Κόσμου και της Καλλιθέας, ισχυρίζονται ότι πρόκειται για αντικείμενα τα οποία «μπορούν να βρεθούν σε κάθε » και τα οποία είναι «ανάξια λόγου».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση