Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Β.Σόιμπλε: «Υπάρχει μόνο μία ευρωπαϊκή λύση για την προσφυγική κρίση»
Β.Σόιμπλε: «Υπάρχει μόνο μία ευρωπαϊκή λύση για την προσφυγική κρίση»

Β.Σόιμπλε: «Υπάρχει μόνο μία ευρωπαϊκή λύση για την προσφυγική κρίση»

«Υπάρχει μόνο μί ευρωπϊκή λύση», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ αναφερόμενος στην και προειδοποιεί για τον κίνδυνο η Ευρώπη να χάσει την σημασία της, αν δεν επιλυθεί η διαμάχη στο εσωτερικό της. Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ευρώπης, ο Γερμανός υπουργός επαναλαμβάνει την έκκλησή του για εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

«Πρέπει να προσέξουμε ώστε η Ευρώπη να θεωρείται σημαντική», δηλώνει ο κ. σε συνέντευξη που παραχωρεί στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ενόψει της ς των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των χωρών της G-20 που αρχίζει αύριο στην Σανγκάη και ζητεί «δραματική» μείωση του αριθμού των προσφύγων, «διαφορετικά δεν θα τα καταφέρουμε πια». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει ότι η χώρα του κατά την πρόσφατη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για την Συρία δεσμεύθηκε να διαθέσει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχεί σχεδόν στο ένα τρίτο της συνολικής ς και προσθέτει: «Ενθάρρυνα την καγκελάριο ‘Αγγελλα Μέρκελ για αυτή την δέσμευση. Τώρα θα προσκαλέσουμε και άλλους να κάνουν κάτι περισσότερο».

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τονίζει ότι πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνίες, «ακόμη και αν είναι δύσκολο και επώδυνο», καθώς «ο της νομισματικής χαλάρωσης οδηγεί σε κακοτυχίες», ενώ επισημαίνει ότι η ΕΕ δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση και κάνει λόγο για τεράστιους γεωπολιτικούς κινδύ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση