Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Β. Κορέα: Η στάση των ΗΠΑ συνιστά «κήρυξη πολέμου»
Β. Κορέα: Η στάση των ΗΠΑ συνιστά «κήρυξη πολέμου»

Β. Κορέα: Η στάση των ΗΠΑ συνιστά «κήρυξη πολέμου»

Με σημερινές που ο της Βόρειας Κορέας κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι έχουν κηρύξει τον πόλεμο κατά της χώρας του, καθώς κλιμακώνεται η κρίση στην κορεατική χερσόνησο και οι τόνοι ανεβαίνουν επικίνδυνα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ρι Γιονγκ Χο είπε σε δημοσιογράφους στη έα Υόρκη ότι η έχει κάθε δικαίωμα να καταρρίψει αμερικανικά βομβαρδιστικά «ακόμα και αν αυτά βρίσκονται εκτός του εναέριου χώρου της ς». Ολες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι μετά την «κήρυξη πολέμου από τον Τραμπ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κόσμος «πρέπει να θυμάτε ξεκάθαρα» ότι οι κήρυξαν πρώτες τον πόλεμο, είπε κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Η δήλωση του Ρι φαίνεται πως έρχεται σε απάντηση της ς δύο αμερικανικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ανοιχτά της ανατολικής ακτής της ς σε μια νέα επίδειξη ισχύος από μέρος των ΗΠΑ προς το απομονωμένο βορειοκορεατικό κράτος. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, τάνα Ουάιτ, σκοπός της ς είναι να γνωστοποιήσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει στη διάθεση του «ένα μεγάλο εύρος στρατιωτικών επιλογών για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση