Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τζόνσον από τη Ντάουνινγκ Στριτ: «Ας αρχίσει η επούλωση των πληγών»
Τζόνσον από τη Ντάουνινγκ Στριτ: «Ας αρχίσει η επούλωση των πληγών»

Τζόνσον από τη Ντάουνινγκ Στριτ: «Ας αρχίσει η επούλωση των πληγών»

O απηύθυνε έκκληση για ενότητα προκειμένου να επουλωθούν οι πληγές από το , που δίχασε τη Βρετανία, λίγες ώρες μετά τη συντριπτική νίκη του στις πρόωρες και την εντολή που του έδωσαν οι Βρετανοί ψηφοφόροι να υλοποιήσει το διαζύγιο του υ με την Ευρωπαϊκή Ένωση έως τα τέλη Ιανουαρίου.

«Ειλικρινά, προτρέπω τον καθένα από εσάς, σε όποια πλευρά κι αν βρίσκεται, έπειτα από 3,5 χρόνια όλης αυτής της στείρας αντιπαράθεσης, να βάλει ένα τέλος και να αφήσει την επούλωση να ξεκινήσει», δήλωσε ο έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

«νωρίζω ότι έπειτα από πέντε εβδομάδες προεκλογικής εκστρατείας, σε αυτήν τη χώρα αξίζει ένα διάλλειμα από τους διαπληκτισμούς, ένα διάλειμμα από τους πολιτικούς και ένα μόνιμο διάλειμμα από το να μιλάμε για το ».

«Θέλω όλοι να καταπιαστούν με τις προετοιμασίες τους για τα χαρούμενοι και ασφαλείς γνωρίζοντας ότι εδώ, σε αυτήν την κυβέρνηση των πολιτών, η δουλειά μας επιταχύνεται. Θέλω να κάνω το 2020 μια χρονιά ευημερίας, ανάπτυξης και ελπίδας και να κάνω πραγματικότητα ένα κοινοβούλιο που θα είναι λειτουργικό για τους πολίτες», υπογράμμισε.

Οι Συντηρητικοί θα τιμήσουν τη «σαρωτική εντολή» που τους έδωσαν οι πολίτες να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ε.Ε. στις 31 Ιανουαρίου και να υλοποιήσουν προτεραιότητες όπως το εθνικό σύστημα υγείας, διαβεβαίωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

«Θα ήθελα να μιλήσω, επίσης, σε εκείνους που δεν μας ψήφισαν ή δεν με ψήφισαν και που θα ήθελαν και ίσως εξακολουθούν να θέλουν να παραμείνουν εντός της Ε.Ε.», είπε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

«Θέλω να γνωρίζετε ότι εμείς στην κυβέρνηση των Συντηρητικών δεν θα αγνοήσουμε ποτέ τα καλά και θετικά συναισθήματά σας, της ζεστασιάς και συμπάθειας προς τα ευρωπαϊκά κράτη».

«Επειδή τώρα είναι η στιγμή, ακριβώς επειδή αποχωρούμε από την Ε.Ε., να αφήσουμε αυτά τα φυσιολογικά συναισθήματα να βρουν μια ανανεωμένη έκφραση στην οικοδόμηση μιας νέας εταιρικής σχέσης, κάτι που αποτελεί ένα από τα μεγάλα σχέδιά μας για τον επόμενο χρόνο», σημείωσε ο ηγέτης των Συντηρητικών, προσθέτοντας ότι θέλει να εργαστεί με τις Βρυξέλλες ως «φίλοι με κυρίαρχη ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, , AFP, DPA

"Αλιεύοντας" την είδηση