Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τζιχαντιστές σκότωσαν 17 Ιρακινούς στρατιώτες με παγιδευμένα φορτηγά
Τζιχαντιστές σκότωσαν 17 Ιρακινούς στρατιώτες με παγιδευμένα φορτηγά

Τζιχαντιστές σκότωσαν 17 Ιρακινούς στρατιώτες με παγιδευμένα φορτηγά

Οι του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν τουλάχιστον 17 Ιρακινούς στρατιώτες με παγιδευμένα αυτοκτονίας χθες σε μια μεγάλη επίθεση εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων που είχαν ανακαταλάβει την δυτική πόλη Ραμάντι τον Δεκέμβριο, είπαν αξιωματικοί του στρατού.

Οι σκότωσαν επίσης και δύο αστυνομικούς ενώ τραυσαν άλλα οκτώ άτομα σε δύο βομβιστικές ενέργειες αυτοκτονίας στο Αμπού Γκράιμπ έξω από τη , μια μέρα αφότου σκότωσαν τουλάχιστον 80 άτομα με βόμβες σε υπαίθρια και δύο σημεία ελέγχου μέσα στην πρωτεύουσα. Οι στη Ραμάντι αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα στο στρατό από τότε που εξέδιωξε το από τη δυτική πόλη πριν από πέντε μήνες.

Ένας συνταγματάρχης είπε στο Ρόιτερς ότι οι τζιχαντιστές σκότωσαν τουλάχιστον 17 στρατιώτες με παγιδευμένα αυτοκτονίας στην πόλη Τζαράισι, 10 χιλιόμετρα δυτικά της Ραμάντι. Επίσης, περικύκλωσαν ένα σύνταγμα στρατού, κυρίευσαν μια γέφυρα και διέκοψαν τη διέλευση σε ένα δρόμο στρατηγικής σημασίας για προμήθειες ο οποίος συνδέει τη Ραμάντι με την περιφέρεια Τιρτάρ πιο βόρεια, είπαν πηγές του στρατού.

Ο δρόμος άνοιξε αργότερα αφού από την συμμαχία υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες επέτρεψαν στις κυβερνητικές δυνάμεις να επανακτήσουν τον έλεγχο της διόδου προμηθειών. Παρά τις ενισχύσεις του στρατού, όμως, οι τζιχαντιστές είχαν διεισδύσει σε βορεινές κατοικημένες περιοχές μέχρι το βράδυ και πυροδοτούσαν όλμους εναντίον κυβερνητικών θέσεων απέναντι από τον Ευφράτη ποταμό.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση