Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τυνησία: Νέες ταραχές, για τρίτη συνεχόμενη νύχτα, σε πολλές πόλεις
Τυνησία: Νέες ταραχές, για τρίτη συνεχόμενη νύχτα, σε πολλές πόλεις

Τυνησία: Νέες ταραχές, για τρίτη συνεχόμενη νύχτα, σε πολλές πόλεις

έες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σε πολλές πόλεις της Τυνησίας το βράδυ της Τετάρτης, της τρίτης συναπτής νύχτας ταραχών, έπειτα από πολλές ημέρες σποραδικών κινητοποιήσεων εναντίον των μέτρων λιτότητας τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η κοινωνική αναταραχή κλιμακώθηκε στη χώρα από τη Δευτέρα, λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν επτά χρόνια από την έναρξη της λεγόμενης Αραβικής ς, με την εξέγερση του τυνησιακού λαού που είχε κεντρικά αιτήματα δουλειά και αξιοπρέπεια κι οδήγησε στην πτώση του δικτάτορα Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.

Την προηγούμενη εβδομάδα σημειώνονταν σποραδικές, ειρηνικές διαδηλώσεις, οι συμμετέχοντες στις οποίες κατήγγειλαν τις αυξήσεις των τιμών πολλών ειδών ευρείας κατανάλωσης καθώς και τον κρατικό προϋπολογισμό λιτότητας ο οποίος προβλέπει, μεταξύ άλλων, αυξήσεις των φόρων. Η κατάσταση εκτραχύνθηκε αυτή την εβδομάδα.

Στη Σιλιάνα (βορειοδυτικά), νεαροί πέταξαν το βράδυ της Τετάρτης πέτρες και μολότοφ εναντίον ανδρών των σωμάτων ασφαλείας και προσπάθησαν να εισβάλουν στο δικαστήριο στο της πόλης. Η αντέδρασε κάνοντας χρήση δακρυγόνων, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αψιμαχίες σημειώθηκαν ξανά και στην Κασερίν, μια φτωχή πόλη της κεντρικής Τυνησίας όπου νεαροί προσπάθησαν να αποκλείσουν ς βάζοντας φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων και πέταξαν πέτρες εναντίον στελεχών των σωμάτων ασφαλείας.

Εκατοντάδες κατέβηκαν επίσης στους ς στην Τμπάρμπα, περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά της Τύνιδας, όπου κηδεύτηκε την Τρίτη ο που στις ταραχές της Δευτέρας. Η έκανε μαζική χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσει, ανέφερε κάτοικος της πόλης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση