Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα ανταποδώσει αν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις για την αγορά των ρωσικών S-400
Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα ανταποδώσει αν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις για την αγορά των ρωσικών S-400

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα ανταποδώσει αν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις για την αγορά των ρωσικών S-400

Η Τουρκία θα ανταποδώσει, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν κυρώσεις για την από την Άγκυρα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων S-400, δήλωσε σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος πρόσθεσε πως ενδεχόμενες κυρώσεις θα ήταν απαράδεκτες.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο TGRT Haber, ο Τσαβούσογλου είπε πως ο πρόεδρος Ντόναλντ δεν θέλει να επιβάλει κυρώσεις και πρόσθεσε πως δεν αναμένει η κυβέρνηση των να αναλάβει τέτοια δράση.

Ο Τούρκος είπε ακόμη ότι για την ώρα δεν είναι απαραίτητες επιπλέον γεωτρήσεις ή γεωτρύπανα στην , σύμφωνα με το TGRT.

Ο Μ.Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη για συν προκειμένου να επιτευχθεί μια λύση στη διένεξη για τους ενεργειακούς πόρους στην περιοχή.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε επίσης πως αν δεν δημιουργηθεί μια σχεδιαζόμενη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια και αν συνεχιστούν οι απειλές εναντίον της Τουρκίας, θα εξαπολυθεί στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εγκαθίδρυση μιας ζώνης ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της στη βορειοανατολική , όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κουρδική πολιτοφυλακή YPG. Η Άγκυρα θεωρεί πως η YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Στην ίδια συνέντευξη ο Τσαβούσογλου εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία έπειτα από τις συνομιλίες που θα έχει σήμερα με τον ειδικό απεσταλμένο των για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι, ο οποίος επισκέπτεται την Άγκυρα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση