Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Tρομοκρατική επίθεση στο Ναϊρόμπι
Tρομοκρατική επίθεση στο Ναϊρόμπι

Tρομοκρατική επίθεση στο Ναϊρόμπι

Πληροφορίες γι πολλούς νεκρούς κι τραυματίες

Τρομακρατικό χτύπημα σημειώθηκε σήμερα σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στο αιρόμπι. Τα τοπικά μέσα αναφέρουν οτι οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους απο την , ενώ κάνουν λόγο και για πολλούς τραυματίες.

Η σομαλική οργάνωση ισλαμιστών μαχητών Αλ-Σαμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την στην πρωτεύουσα της Κένυας, αϊρόμπι, μετέδωσε το αμερικανικό κέντρο επιτήρησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων Site.

Η οργάνωση, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, αναφέρει σε σύντομο κείμενο που ανήρτησε στο πρακτορείο προπαγάνδας της, Shahada, πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

Νωρίτερα εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε στο πρακτορείο Reuters οτι «εμείς βρισκόμαστε πίσω από την επίθεση στο Ναιρόμπι. Η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αργότερα».

Σύμφωνα με αυτόπτων μαρτύρων, στο κτήριο εισέβαλλαν τέσσερις ένοπλοι άνδρες, οι οποίοι όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας είναι πιθανό να βρίσκονται ακόμα εντός του κτηρίου.

https://youtu.be/aFk1uEpzveU

Τρία αυτοκίνητα είχαν πιάσει φωτιά στην είσοδο ενώ στο Twitter αναρτήθηκε φωτογραφία από το χώρο του ξενοδοχείου όπου φαίνεται να κείτεται ένα ανθρώπινο μέλος.

Προβολή εικόνας στο Twitter

«Είμαστε υπό επίθεση», δήλωσε στο Reuters ένας αυτόπτης μάρτυρας που βρίσκεται εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Οι εργαζόμενοι των εταιριών που στεγάζονταν στο κτίριο φαίνεται να εξέρχονται πανικόβλητοι από το κτήριο, ενώ όπως δήλωσαν αρκετοί από αυτούς, άλλοι συνάδελφοι τους κρύβονται κατώ από τα γραφεία τους.

Embedded video

Είκονες με φλεγόμενα οχήματα σε χώρο στάθμευσης από το σημείο που σημειώθηκαν οι εκρήξεις κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Embedded video

Τεθωρακισμένο αυτοκίνητο της αστυνομίας έχει φτάσει στο ξενοδοχείο. Η αστυνομία και ο χειρίζονται την υπόθεση, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Embedded video

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση