Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου
Τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου

Τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου

Νεκρός πό στυνομικά πυρά ο δράστης

Ως τρομοκρατική επίθεση χαρακτήρισε ο επικεφαλής της βρετανικής ς υπηρεσίας, Νιλ Μπάσου, την επίθεση με μαχαίρι κοντά στη του Λονδίνου το μεσημέρι της Παρασκευής.

Αξιωματικός της ς υπηρεσίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανέφερε ότι ο ύποπτος έπεσε νεκρός από και ότι ο μηχανισμός που έφερε πάνω του ήταν ψεύτικος.

«Λόγω των αναφορών ότι ο ύποπτος μπορεί να είχε στην κατοχή του έναν εκρηκτικό μηχανισμό, αναπτύχθηκαν στο σημείο πυροτεχνουργοί (της αντιτρομοκρατικής) και αποκλείστηκε μια μεγάλη περιοχή ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας περαιτέρω κίνδυνος για τους », συνέχισε ο Μπάσου.

«Ωστόσο, μπορώ να επιβεβαιώσω σε αυτό το σημείο ότι πιστεύουμε πως η συσκευή που ήταν δεμένη στο σώμα του υπόπτου ήταν ψεύτικη», πρόσθεσε.

Ο Μπάσου είπε ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ζήτησε να ενημερωθεί προσωπικά για το συμβάν και για τον σκοπό αυτό ο ίδιος θα πάει στην Ντάουνινγκ Στριτ μετά τη συνέντευξη Τύπου.

Τα κίνητρα του δράστη, όπως διευκρίνισε, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά ενώ πρόσθεσε ότι θα ενισχυθούν οι αστυνομικές περιπολίες στην πρωτεύουσα.

Νωρίτερα, η αστυνομία έκανε λόγο για αρκετούς τραυματίες στην επίθεση με μαχαίρι και σημείωνε ότι ένα άτομο έχει τεθεί υπό κράτηση.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως μετά την επίθεση προκειμένου να παραλάβουν τραυματίες και νοσηλευτικό προσωπικό που παρέχει τις πρώτες βοήθειες.

Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν πολλά αστυνομικά αυτοκίνητα και λεωφορεία στη και ένα φορτηγό να καταλαμβάνει περισσότερες από μία λωρίδες.

Ένα βιντεοκλίπ 14 δευτερολέπτων στο Twitter που γυρίστηκε από προνομιακή θέση στην απέναντι πλευρά του δρόμου δείχνει τρεις αστυνομικούς να οπισθοχωρούν από έναν άνδρα που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο.

Ενσωματωμένο βίντεο
Δύο από τους αστυνομικούς έχουν προτεταμένα τα όπλα τους εναντίον του άνδρα, ο οποίος φαίνεται να κινείται λίγο. Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τα πλάνα από ανεξάρτητη πηγή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πήγε στο του στη Ντάουνινγκ Στριτ όπου ενημερώνεται για τις εξελίξεις. Με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε την αστυνομία για την άμεση ανταπόκρισή της.

Η Γέφυρα του Λονδίνου ήταν το σημείο μιας επίθεσης τον Ιούνιο του 2017 όταν τρεις τζιχαντιστές έπεσαν με το φορτηγάκι τους πάνω σε πεζούς και στη συνέχεια επιτέθηκαν στους περαστικούς στη γύρω περιοχή σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Βρετανία μείωσε το επίπεδο απειλής για τρομοκρατία στο «σημαντικό» από «σοβαρό», το χαμηλότερο από το 2014.

Ο σταθμός London Bridge έκλεισε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση