Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τρεις νεκροί από υπερχείλιση ενός ποταμού στην Ιταλία
Τρεις νεκροί από υπερχείλιση ενός ποταμού στην Ιταλία

Τρεις νεκροί από υπερχείλιση ενός ποταμού στην Ιταλία

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στις Ιταλικές Άλπεις ύστερα από σφοδρή αργά την Τρίτη, που προκάλεσε την υπερχείλιση ενός ποταμού και κατολισθήσεις, όπως σχολίασαν οι τοπικές αρχές του Σαν Βίτο ντι Καντόρε χθες.

Μερικά σταθμευμένα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα ένα μεσήλικο ζευγάρι τσεχικής, και όχι πολωνικής κατς όπως είχε αναφερθεί αρχικά, να εγκλωβισθεί στο όχημα, που σύρθηκε κοντά στην κοίτη του ποταμού. Η 43χρονη εντοπίστηκε σε κατάσταση υποθερμίας, αλλά ο 56χρονος σύζυγός της δεν κατόρθωσε να επιβιώσει, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Λίγες ώρες αργότερα, οι ανακάλυψαν το άψυχο σώμα ενός έφηβου κοριτσιού. «Πρόκειται για ένα κοριτσάκι, περίπου 14 ετών, αλλά δεν έχει ακόμη καταστεί δυνατό να αναγνωριστεί», δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Σαν Βίτο ντι Καντόρε. Ενα τρίτο θύμα, ένας άνδρας περίπου 40 ετών, βρέθηκε κοντά στο ίδιο σημείο. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι ο άγνωστος άνδρας μπορεί να είναι συγγενής της έφηβης, ενώ διευκρίνισαν ότι υποθέτουν πως τα τρία άτομα που σκοτώθηκαν εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων είναι ξένοι πολίτες, καθώς κανένας Ιταλός πολίτης δεν αγνοείται. «Συνεχίζουμε τις , αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα εντοπίσουμε άλλα πτώματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος της ς, Λούκα Κάρι, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Ο δήμαρχος του Σαν Βίτο ντι Καντόρε, Φράνκο ντε Μπον, σχολίασε στον ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό Sky Tg24 ότι η κατάσταση «είναι ακόμη επικίνδυνη», καθώς υπάρχει μια μάζα που φράζει το κανάλι του Ρου Σέκο. Η αρμόδια Αρχή για τη δημόσια της ς, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση επειγουσών καταστάσεων, βρίσκεται σε συνεχή με τις τοπικές δυνάμεις ς, ώστε να διασφαλισθεί η προστασία των πολιτών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση