Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τρεις νεκροί απο χιονοστιβάδα στις γαλλικές Αλπεις
Τρεις νεκροί απο χιονοστιβάδα στις γαλλικές Αλπεις

Τρεις νεκροί απο χιονοστιβάδα στις γαλλικές Αλπεις

Δύο και ένας ενήλικας σκοτώθηκαν και άλλα άτομα τραυματίστηκαν όταν μια χιονοστιβάδα παρέσυρε μια ομάδα ών και άλλους ερ στις γαλλικές Άλπεις, αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται μια μαθήτρια, 16 ετών, που καταπλακώθηκε από το χιόνι, και ένας ής, 14 ετών, ο οποίος πέθανε στο νοσοκομείο, καθώς και ένας ουκρανός υπήκοος, ο οποίος δεν είχε σχέση με την ομάδα των , σύμφωνα με την αστυνομία και έναν αντιπρόσωπο του χιονοδρομικού κέντρου Deux Alpes, το οποίο βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ιταλία.

Ο επικεφαλής της τοπικής αυτοδίοικησης Ζαν-Πολ Μποντέν δήλωσε πως ένας είχε οδηγήσει τους ενός σχολείου της Λιόν σε μια βουνοπλαγιά βαθμολογημένη με την ψηλότερη βαθμίδα δυσκολίας, η οποία όμως είχε κλείσει λόγω επικινδυνότητας.

Εκτός από τους δύο νεκρούς , τρείς άλλοι μαθητές υπέστησαν καρδιακή ανακοπή ενώ ο δάσκαλός τους τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, είπε ο Μποντέν. Όλοι οι άλλοι μαθητές της ομάδας είναι ασφαλείς, είπε το υπουργείο, και μεταφέρθηκαν στο σχολείο τους.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων τυχόν θυμάτων συνεχίζονται με , ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, και τρία ελικόπτερα (ένα από αυτά εξοπλισμένο με θερμική κάμερα) στην τοποθεσία που έγινε το δυστύχημα και η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 2.500 μέτρων.

Ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Πάτρικ Κάνερ είπε σε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν τον δάσκαλο να πάρει την ομάδα στη συγκεκριμένη πλαγιά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση