Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τριετής φυλάκιση για Παλαιστινίους που επιτίθενται με πέτρες σε Ισραηλινούς
Τριετής φυλάκιση για Παλαιστινίους που επιτίθενται με πέτρες σε Ισραηλινούς

Τριετής φυλάκιση για Παλαιστινίους που επιτίθενται με πέτρες σε Ισραηλινούς

Το ισραηλινό κοινοβούλιο ενέκρινε τη χθεσινή νύχτα έναν νόμο που επιβάλλει ελάχιστη τριετούς φυλάκισης σε όσους πετούν πέτρες, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Κνεσέτ. Το νόμου, που πρότεινε η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ψηφίστηκε με 51 ψήφους υπέρ, ενώ 17 βουλευτές ψήφισαν κατά.

Οι Παλαιστίνιοι εκφράζουν την οργή τους κυρίως πετώντας πέτρες εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και εναντίον ισραηλινών αμάχων που κυκλοφορούν με αυτοκίνητα στους δρόμους της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της προσαρτημένης ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο νόμος προβλέπει πως οι δικαστές δεν θα μπορούν να επιβάλλουν αυτή την ελάχιστη ποινή με παρά μόνο σε ειδικές περιστάσεις, που δεν διευκρινίζονται στο κείμενο.

Εξάλλου βάσει του νόμου παγώνουν τα κοινωνικά επιδόματα που χορηγούνται στους γονείς ανηλίκων οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για αδικήματα ασφαλείας, ρίψη πετρών που διαπράχθηκε με εθνικιστικά κίνητρα ή στο πλαίσιο τρομοκρατικών δραστηριοτήτων. Η χορήγηση των επιδομάτων θα παγώνει κατά τη διάρκεια της κράτησης.

Ο εισηγητής του νόμου, ο Νίσαν Σλομιάνσκι, μέλος του θρησκευτικού εθνικιστικού κόμματος «Εβραϊκή Εστία», δήλωσε κατά τη συζήτηση πως «η θέσπιση μιας ελάχιστης ποινής είναι ένα απαραίτητο μέτρο προκειμένου να μεταπειστούν όσοι πετούν πέτρες. Η ρίψη πετρών συνιστά απόπειρα δολοφονίας», δήλωσε.

Ο Τζαμάλ Ζαχάλκα, της αντιπολιτευόμενης Ενιαίας Λίστας, που συγκεντρώνει διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς Αράβων Ισραηλινών, κατήγγειλε από την πλευρά του τον επικίνδυνο χαρακτήρα του νόμου αυτού που το μόνο που θα κάνει είναι να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση