Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Τριετής φυλάκιση για Παλαιστινίους που επιτίθενται με πέτρες σε Ισραηλινούς
Τριετής φυλάκιση για Παλαιστινίους που επιτίθενται με πέτρες σε Ισραηλινούς

Τριετής φυλάκιση για Παλαιστινίους που επιτίθενται με πέτρες σε Ισραηλινούς

Το ισραηλινό κοινοβούλιο ενέκρινε τη χθεσινή νύχτα έναν νόμο που επιβάλλει ελάχιστη τριετούς φυλάκισης σε όσους πετούν πέτρες, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Κνεσέτ. Το σχέδιο νόμου, που πρότεινε η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ψηφίστηκε με 51 ψήφους υπέρ, ενώ 17 βουλευτές ψήφισαν κατά.

Οι εκφράζουν την οργή τους κυρίως πετώντας πέτρες εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και εναντίον ισραηλινών αμάχων που κυκλοφορούν με αυτοκίνητα στους δρόμους της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της προσαρτημένης ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο νόμος προβλέπει πως οι δικαστές δεν θα μπορούν να επιβάλλουν αυτή την ελάχιστη με αναστολή παρά μόνο σε ειδικές περιστάσεις, που δεν διευκρινίζονται στο κείμενο.

Εξάλλου βάσει του νόμου παγώνουν τα κοινωνικά επιδόματα που χορηγούνται στους γονείς ανηλίκων οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για αδικήματα ασφαλείας, ρίψη πετρών που διαπράχθηκε με εθνικιστικά κίνητρα ή στο πλαίσιο τρομοκρατικών δραστηριοτήτων. Η χορήγηση των επιδομάτων θα παγώνει κατά τη διάρκεια της κράτησης.

Ο εισηγητής του νόμου, ο βουλευτής Νίσαν Σλομιάνσκι, μέλος του θρησκευτικού εθνικιστικού κόμματος «Εβραϊκή Εστία», δήλωσε κατά τη συζήτηση πως «η θέσπιση μιας ελάχιστης ποινής είναι ένα απαραίτητο μέτρο προκειμένου να μεταπειστούν όσοι πετούν πέτρες. Η ρίψη πετρών συνιστά δολοφονίας», δήλωσε.

Ο Τζαμάλ Ζαχάλκα, βουλευτής της αντιπολιτευόμενης Ενιαίας Λίστας, που συγκεντρώνει διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς Αράβων Ισραηλινών, κατήγγειλε από την πλευρά του τον επικίνδυνο χαρακτήρα του νόμου αυτού που το μόνο που θα κάνει είναι να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

  • Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης #ΑιμιλιανόςΚαζαντζίδης - https://t.co/rhTIZHncYd -

  • Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Αλμυρός - https://t.co/NDozQyXZ1c -

"Αλιεύοντας" την είδηση