Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τραμπ: Πιθανώς στο Ελσίνκι η συνάντηση με τον Πούτιν το καλοκαίρι
Τραμπ: Πιθανώς στο Ελσίνκι η συνάντηση με τον Πούτιν το καλοκαίρι

Τραμπ: Πιθανώς στο Ελσίνκι η συνάντηση με τον Πούτιν το καλοκαίρι

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ θα διεξαχθεί πιθανότατα στο Ελσίνκι, μετά τη σύνοδο κορυφής του στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιουλίου.

Ο Τραμπ τόνισε στους δημοσιογράφους ότι θα συζητήσει με τον για τον πόλεμο στη και την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πιστεύει ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποτελεί μέρος των συζητήσεων που επηρεάζουν παγκόσμια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε ακρόασή του σε της Γερουσίας.

Σε κατά πόσον η Ρωσία θα πρέπει να αποτελέσει μέρος της Ομάδας των Επτά, G7, ο Πομπέο τόνισε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να μιλήσει ο ίδιος για αυτό, προσθέτοντας ότι: «ο πρόεδρος πιστεύει βαθύτατα ότι η συμμετοχή της Ρωσίας σε αυτές τις σημαντικές γεωστρατηγικές συνομιλίες είναι αναπόφευκτη, και υπάρχει μακρά αυτών».

ωρίτερα σήμερα, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τραμπ, ο και ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, ο Γιούρι Ουσακόφ ανέφεραν ότι αύριο Πέμπτη η Μόσχα και η Ουάσινγκον θα κάνουν ταυτόχρονα ανακοινώσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής της συνόδου κορυφής των δύο ηγετών.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση