Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τραμπ: «Απόλυτο όνειδος» οι αποφάσεις Facebook, Twitter και Google
Τραμπ: «Απόλυτο όνειδος» οι αποφάσεις Facebook, Twitter και Google

Τραμπ: «Απόλυτο όνειδος» οι αποφάσεις Facebook, Twitter και Google

Ο πρώην πρόεδρος των  Ντόνλντ Τρμπ χαρακτήρισε σήμερα Τετάρτη τις ενέργειες των FacebookTwitter και Google εναντίον του ως το «απόλυτο όνειδος» και πρόσθεσε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να πληρώσουν ένα πολιτικό τίμημα.

«Αυτό που έκαναν Facebook, Twitter και Google είναι απόλυτα ατιμωτικό και ντροπιαστικό για τη χώρα μας», ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωσή του, κατηγορώντας τις εταιρείες ότι παραβίασαν τα δικαιώματά του σε ό,τι αφορά την ελευθερία της έκφρασης.

«Αυτές οι διεφθαρμένες εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να πληρώσουν ένα πολιτικό τίμημα και δεν θα πρέπει να τους επιτραπεί ποτέ ξανά να καταστρέψουν και να διαλύσουν την εκ μας διαδικασία», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι σήμερα Τετάρτη, το εποπτικό συμβούλιο της Facebook διατήρησε το «μπλόκο» που έχει επιβληθεί στον Τραμπ, μια που ενδέχεται να σηματοδοτεί τον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα αντιμετωπίζει ηγέτες που παραβιάζουν τους κανόνες της στο μέλλον.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει αποκλειστεί μόνιμα και από το Twitter, όπου τον ακολουθούσαν περίπου 88 εκατομμύρια χρήστες.

Το εποπτικό συμβούλιο της Facebook διατήρησε το «μπλόκο» που έχει επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο των Ντόναλντ Τραμπ

Το εποπτικό συμβούλιο της Facebook διατήρησε το «μπλόκο» που έχει επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μια που ενδέχεται να σηματοδοτεί τον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα αντιμετωπίζει ηγέτες που παραβιάζουν τους κανόνες της στο μέλλον.

Το Facebook μπλόκαρε επ' αόριστον την πρόσβαση του κ. Τραμπ στους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram, μετά τη βίαιη εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είχε δηλώσει τότε ότι «οι κίνδυνοι αν επιτρέψουμε στον πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι απλώς πολύ μεγάλοι».

Η εταιρεία αργότερα παρέπεμψε την υπόθεση στο πρόσφατα συσταθέν εποπτικό συμβούλιο, το οποίο περιλαμβάνει ακαδημαϊκούς και δικηγόρους, για να αποφασίσει εάν θα διατηρήσει την απαγόρευση στον Τραμπ. Το Facebook ζήτησε επίσης από το συμβούλιο να παράσχει συστάσεις σχετικά με το πώς πρέπει να διαχειρίζεται τους λογαριασμούς των πολιτικών ηγετών.

Ο Τραμπ έχει αποκλειστεί οριστικά και από το Twitter, όπου έχει περισσότερους από 88 εκατομμύρια ακολούθους. Η Twitter Inc έχει ανακοινώσει ότι η απαγόρευση της πρόσβασης του Τραμπ είναι μόνιμη, ακόμη και στην περίπτωση που ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ. Από την άλλη μεριά, η Alphabet Inc, που ελέγχει το , ανακοίνωσε ότι θα αποκαταστήσει το κανάλι του Τραμπ όταν αποφασίσει ότι ο κίνδυνος ξεσπάσματος βίας έχει μειωθεί.

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ενεργοποίησε την Τρίτη ένα πεδίο στην ηλεκτρονική του σελίδα, με στόχο να αναρτά μηνύματα, τα οποία θα είναι προσβάσιμα προς ανάρτηση από άλλους στο Facebook και στο Twitter. Η σελίδα περιέχει μικρά σχόλια από τον Τραμπ, τα οποία επιδέχονται «like».

Ο υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, είχε δηλώσει στο Fox News τον Μάρτιο ότι ο πρώην πρόεδρος έχει σχέδια για την ενεργοποίηση της δικής του πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προχωρά επίσης στην σύντομων δελτίων Τύπου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Τραμπ αποχώρησε από το Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου, αποδίδοντας την ήττα του στις προεδρικές του περασμένου Νοεμβρίου από τον Τζο Μπάιντεν σε «νοθεία».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση