Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τραμπ: Ρωσία και Κίνα απειλή για τα συμφέροντα και τις αξίες των ΗΠΑ
Τραμπ: Ρωσία και Κίνα απειλή για τα συμφέροντα και τις αξίες των ΗΠΑ

Τραμπ: Ρωσία και Κίνα απειλή για τα συμφέροντα και τις αξίες των ΗΠΑ

Μία νέα «αμερικανική στιγμή» υποσχέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του για την Κατάσταση του Εθνους, εμμένοντας, μεταξύ άλλων, στις θέσεις του για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και χαρακτηρίζοντας «» για τα συμφέροντα των τη Ρωσία και την Κίνα.

«Αυτή είναι η νέα μας αμερικανική στιγμή. Δεν ήταν ποτέ καλύτερη στιγμή για να αρχίσουμε να ζούμε το αμερικανικό όνειρο», υποστήριξε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «δίκαιη» την πρότασή του για την αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης και κατήγγειλε τα «ορθάνοιχτα σύνορα» που έχουν «στοιχίσει πολλές ».

«Για δεκαετίες, τα ορθάνοιχτα σύνορα επέτρεψαν στα και στις συμμορίες να σαρώσουν τις πιο ευάλωτες κοινότητές μας. Επέτρεψαν σε εκατομμύρια χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους να μπουν στον ανταγωνισμό για τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς με τους φτωχότερους Αμερικανούς. Και το πιο τραγικό, στοίχισαν την απώλεια της ς αθώων», υποστήριξε ο Τραμπ, ενώ στην πρώτη σειρά των καθισμάτων βρίσκονταν αρκετοί «Ονειροπόλοι», μετανάστες που μπήκαν παράτυπα στις όταν ήταν και σήμερα βρισκονται σε απόλυτη επισφάλεια καθώς ο Τραμπ κατήργησε το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης που τους προστάτευε από την απέλαση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε τους ρεπουμπλικάνους και τους δημοκρατικούς να αναζητήσουν συμβιβασμούς σε θέματα όπως η μετανάστευση και οι :

«Απόψε, καλώ όλους μας να παραμερίσουμε τις διαφορές μας, να αναζητήσουμε κοινό τόπο, να ανακαλέσουμε την ενότητα που χρειαζόμαστε για να προσφέρουμε στον λαό που εκλεχτήκαμε να για να υπηρετήσουμε», τόνισε ο ρεπουμπλικάνος στην ομιλία του, που εκφώνησε μπροστά στο ημικύκλιο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση