Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τραμπ: Οι πρώτες επαφές με CIA και Μεξικό
Τραμπ: Οι πρώτες επαφές με CIA και Μεξικό

Τραμπ: Οι πρώτες επαφές με CIA και Μεξικό

Με μια επίσκεψη και ένα , ο νέος των , τόναλντ Τραμπ, ξεκινά να διαμορφώνει το έδαφος πάνω στο οποίο θα καλλιεργήσει τις σχέσεις του με τους μέχρι πρότινος αντίπαλούς του.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Σάββατο με το Πρόεδρο του Μεξικό Ενρίκε Πένα ίετο, συμφωνήθηκε η άμεση συνάντηση των δύο ανδρών, όπως διέρρευσε το γραφείο τύπου του Μεξικανού Προέδρου.

Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του στον Πρόεδρο Τραμπ, να δημιουργηθεί ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των δύο κρατών και υπήρξε αισιοδοξία και από τις δύο πλευρές ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από τον δι αυτό.

Την ίδια ημέρα ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε στην έδρα της CIA, στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια, σε μια άκρως συμβολική επίσκεψη μετά την έντονη κριτική που εξαπέλυσε σε βάρος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, με αφορμή την εμπλοκή της Ρωσίας στις κυβερνοεπιθέσεις κατά την διάρκεια της προεκς εκστρατείας.

Οπως ανέφερε κατά την επίσκεψή του, κανένας άλλος δεν εμπιστεύεται τις μυστικές όσο αυτός  και χαρακτήρισε του υπαλλήλους της CIA, «σπουδαίους ανθρώπους, με μια δουλεία που πραγματικά λίγοι μπορούν να κάνουν.

Επισήμανε ακόμα πως αναγνωρίζει την έλλειψη υποστήριξης προς την υπηρεσία και δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει το έργο τους

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λάνγκλεϊ, αναφέρθηκε και στο , λέγοντας χαρακτηριστικά, «πρέπει να ξεριζώσουμε αυτό το κακό» και πρόσθεσε πως η χώρα δεν έχει χρησιμοποιήσει, όπως είπε κατά λέξη, «όλες τις δυνάτότητές της» στην εξάλειψη της ισλαμικής ς».

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση