Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τραμπ προς Β. Κορέα: «Μην μας υποτιμάτε και μη μας δοκιμάζετε»
Τραμπ προς Β. Κορέα: «Μην μας υποτιμάτε και μη μας δοκιμάζετε»

Τραμπ προς Β. Κορέα: «Μην μας υποτιμάτε και μη μας δοκιμάζετε»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ κατήγγειλε σήμερα στη Σεούλ την «απάνθρωπη δικτατορία» της Πιονγκγιάνγκ, κατά την διάρκεια μιας ς του ενώπιον των μελών του κοινοβουλίου της Νότιας Κορέας.

Απευθυνόμενος στη Βόρεια Κορέα, ο διεμήνυσε «μην μας υποτιμάτε και μη μας δοκιμάζετε», ενώ, απευθυνόμενος στα μέλη του νοτιοκορεάτικου κοινοβουλίου, τα προέτρεψε να «μην αφεθούν να εκφοβιστούν» από την Πιονγκγιάνγκ.

«Δεν θα επιτρέψουμε οι αμερικανικές να απειλούνται με καταστροφή» διεμήνυσε ο αμερικανός πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι «έχει έρθει η της ισχύος» έναντι της Βόρειας Κορέας.

Αναφερόμενος στην «απάνθρωπη δικτατορία» του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Τραμπ έκρινε ότι «μακράν του να εγγυάται την των πολιτών της, αυτή η απάνθρωπη δικτατορία τους μετράει (…) με βάση κριτήρια που αφορούν την πίστη τους προς (τον αρχηγό) του κράτους».

Ο Τραμπ προέτρεψε όλες τις χώρες του κόσμου να ενωθούν και να απομονώσουν την Πιονγκγιάνγκ αρνούμενες να της προσφέρουν «οποιαδήποτε μορφή υποστήριξης, ή αποδοχής» ή την «προμήθεια» οποιουδήποτε αγαθού.

Στην του ενώπιον του νοτιοκορεάτικου κοινοβουλίου με την οποία προγραμζε να ολοκληρώσει την 24ωρη επίσκεψή του στη πριν ταξιδέψει στην Κίνα για να συνεχίσει τον ασιατικό του μαραθώνιο, ο Τραμπ είπε ότι «δεν θα επιτρέψουμε οι χειρότερες ωμότητες στην ιστορία να επαναληφθούν εδώ, σε αυτό το έδαφος που πολεμήσαμε και πεθάναμε για να εξασφαλίσουμε», υπενθυμίζοντας την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο της Κορέας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση