Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τραμπ – Πούτιν: Συμφωνία για συνάντηση και συνεργασία
Τραμπ – Πούτιν: Συμφωνία για συνάντηση και συνεργασία

Τραμπ – Πούτιν: Συμφωνία για συνάντηση και συνεργασία

Η δημιουργία ενός κοινού μετώπου κατά της τρομοκρατίας και η άμεση λύση στο Συριακό μονοπώλησαν την τηλεφωνική επικοινωνία Τράμπ – Πούτιν, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Washington Post».

Συμφωνήθηκε ακόμα η έναρξη των διαδικασιών για προσωπική συνάντηση των δύο αντρών.

Τόσο ο Τραμπ, όσο κι ο Πούτιν συμφώνησαν στην οργάνωση ομάδων εργασίας με τη συμμετοχή συμβούλων τους, ώστε να προετοιμαστεί η προσωπική συνάντησή τους.

Παράλληλα, αναγνώρισαν ότι το επίπεδο των διμερών σχέσεων Ρωσίας- είναι «μη ικανοποιητικό,» ενώ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη προσπάθεια βελτίωσης τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Το μεταβατικό της διακυβέρνησης Τραμπ ανέφερε αργότερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος τηλεφώνησε προκειμένου να συγχαρεί το νέο πρόεδρο των τονίζοντας ότι συζητήθηκαν κοινές απειλές και προκλήσεις, όπως επίσης και «θέματα στρατηγικής οικονομικής συνεργασίας» αλλά και μακροχρόνια ζητήματα διμερών σχέσεων.

Τα σχόλια του Τραμπ για τον Πούτιν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, προκάλεσαν την άσκηση κριτικής από ηγετικούς κύκλους των Ρεπουμπλικάνων που τάσσονται υπέρ της αύξησης των αμερικανικών αμυντικών δαπανών και βλέπουν με καχυποψία τις κινήσεις της Μόσχας στην Ανατολική Ευρώπη, την Ουκρανία, αλλά και τη Συρία.

Παράλληλα, οι κινήσεις προσέγγισης της Ρωσίας εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν μέτωπο σύγκρουσης στις σχέσεις του Τραμπ με το αμερικανικό Πεντάγωνο, όπου τόσο στρατιωτικοί, όσο και πολιτικοί κύκλοι εναντιώθηκαν σε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας -Ρωσίας στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας, εκτιμά η εφημερίδα.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση