Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ: Πιστεύω στο δίκαιο ελεύθερο εμπόριο, όχι στον απομονωτισμό
Τραμπ: Πιστεύω στο δίκαιο ελεύθερο εμπόριο, όχι στον απομονωτισμό

Τραμπ: Πιστεύω στο δίκαιο ελεύθερο εμπόριο, όχι στον απομονωτισμό

Για παραγωγική συζήτηση και πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων έκαναν λόγο οι Ντόναλντ και Αγκελα Μέρκελ κατά τις δηλώσεις τους στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στο ζήτημα των εμπορικών σχέσεων τόνισε ότι είναι δεν είναι υπέρ μιας πολιτικής απομονωτισμού, αλλά αντίθετα υποστηρίζει ένα «δίκαιο ελεύθερο εμπόριο», . Από την πλευρά της, η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε ότι και η Γερμανία κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι το Βερολίνο βλέπει το εμπόριο ως μια αμοιβαία επικερδή συνθήκη.

Οσον αφορά το ζήτημα του ΝΑΤΟ και τις αμυντικές δαπάνες, ο Ντόναλντ εξέφρασε τη θέση ότι αν και οι ΗΠΑ δεσμεύονται στο  ΝΑΤΟ, τα μέλη της συμμαχίας οφείλουν να πληρώσουν το μερίδιο τους για το κόστος της άμυνας , καθώς είναι άδικο για την αμερικανική πλευρά να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τη Γερμανία που αύξησε τις αμυντικές δαπάνες, όπως και για τις στρατιωτικές της θυσίες στον πόλεμο του Αφγανιστάν. «Η συμμαχία μας είναι η βάση για ένα ελπιδοφόρο », ανέφερε, εκφράζοντας την εκτίμησή του για τις προσπάθειες της και του Φρανσουά Ολάντ στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Αμερική για όσα έχει προσφέρει στη Γερμανία ιστορικά, κάνοντας μνεία στο Μάρσαλ και στη συμβολή των ΗΠΑ στη διαδικασία επανένωσης της χώρας.

Σημείωσε δε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει τη μάχη κατά της τρομοκρατίας στο πλευρό της Ουάσιγκτον.

Όπως ανακοινώθηκε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών – καθώς η Μέρκελ διατελεί αυτή την περίοδο πρόεδρος των G – 20 – o Τραμπ θα παρευρεθεί στη διάσκεψη της ομάδας στο .

Σε ό,τι αφορά το Obamacare για την υγεία, ο Τραμπ ισχυρίσθηκε για μία ακόμη φορά ότι αυτό είναι καταδικασμένο να αποτύχει, σε τέτοιο βαθμό που οι ίδιοι οι Δημοκρατικοί θα ζητούσαν την αντικατάστασή του και σχολίασε ότι η κυβέρνησή του εργάζεται για ένα εξαιρετικό στον τομέα της υγείας.

Η , απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε την πεποίθησή της ότι η Ε.Ε. πρέπει να στοχεύσει στην ενότητα και αυτό πρέπει να το κάνει σε κάθε ευκαιρία, «όπως και στο Λευκό Οίκο σήμερα».

Επίσης, σχολίασε ότι κατά τη γνώμη της, η σωστή οδός για την Ευρώπη είναι να δώσει την ευκαιρία στους πρόσφυγες να φτιάξουν τις τους, εφόσον δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή την περίοδο στη χώρα τους.

Συνεχίζοντας τα σχόλια στον τομέα των εμπορικών συμφωνιών, ο Τραμπ σημείωσε ότι οι διαπραγματευτές πέτυχαν τις καλύτερες συμφωνίες με τις ΗΠΑ στο παρελθόν και εξέφρασε την ελπίδα ότι η θέση τους στο «παιχνίδι» θα εξισωθεί. «Οι εμπορικές μας συμφωνίες θα είναι καλές συμπαγείς συμφωνίες, όχι συμφωνίες που οδηγούν σε κλειστά και τεράστια ανεργία», είπε ο ίδιος. Απαντώντας στα παραπάνω σχόλια, η Μέρκελ υπήρξε… αποστομωτική, καθώς δήλωσε με ευθύτητα ότι τις συμφωνίες φτιάχνει οι Ε.Ε. και όχι οι « διαπραγματευτές».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση