Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τραμπ και Αμπε συμφωνούν για τη Βόρεια Κορέα
Τραμπ και Αμπε συμφωνούν για τη Βόρεια Κορέα

Τραμπ και Αμπε συμφωνούν για τη Βόρεια Κορέα

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας πρόκειται να αγοράσει τεράστιες τητες αμερικανικών όπλων, όπως οφείλει. Πολλές θέσεις ς για εμάς, πολλή για την Ιαπωνία». Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, χθες στο Τόκιο, αποκάλυψε το ιδιαίτερο πρίσμα μέσα από το οποίο οι ΗΠΑ βλέπουν την της περιοχής. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε συμφώνησε με τον τόναλντ Τραμπ ότι στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας «όλες οι εναλλακτικές βρίσκονται στο τραπέζι».

«Η εποχή της στρατηγικής υπομονής έχει περάσει. Κάποιοι λένε ότι η ρητορική μου είναι πολύ έντονη, αλλά δείτε τι συνέβη με την α ρητορική των τελευταίων 25 χρόνων», είπε ο τόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τη Βόρεια Κορέα « προς τον πολιτισμένο κόσμο».

Στη συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών, ο Αμπε ρωτήθηκε γιατί η Ιαπωνία δεν εξουδετέρωσε τους πυραύλους που εκτόξευσε δοκιμαστικά η Βόρεια Κορέα προς τον Ειρηνικό Ωκεανό. «Θα τους εξουδετερώνει στον ουρανό όταν ολοκληρώσει την αγορά πολύ περισσότερων οπλικών συστημάτων από τις », παρενέβη ο Τραμπ. Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του Μελάνια συνάντησαν συγγενείς Ιαπώνων που είχαν απαχθεί από τη Βόρεια Κορέα τη δεκαετία του '70 και του '80.

Ως προς την οικονομία, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε στην κατάρτιση διμερούς εμπορικής ς, την οποία η Ιαπωνία αρνείται προτιμώντας την καταργηθείσα πολυμερή συμφωνία του Ειρηνικού ΤΡΡ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση