Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τραμπ και Αμπε συμφωνούν για τη Βόρεια Κορέα
Τραμπ και Αμπε συμφωνούν για τη Βόρεια Κορέα

Τραμπ και Αμπε συμφωνούν για τη Βόρεια Κορέα

Ο πρωθυπουργός της Ιπωνίς πρόκειται να σει τεράστιες ποσότητες αμερικανικών όπλων, όπως οφείλει. Πολλές για εμάς, πολλή ασφάλεια για την Ιαπωνία». Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, χθες στο , αποκάλυψε το ιδιαίτερο πρίσμα μέσα από το οποίο οι ΗΠΑ βλέπουν την ασφάλεια της περιοχής. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε συμφώνησε με τον ότι στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας «όλες οι εναλλακτικές βρίσκονται στο τραπέζι».

«Η εποχή της στρατηγικής υπομονής έχει περάσει. Κάποιοι λένε ότι η ρητορική μου είναι πολύ έντονη, αλλά δείτε τι συνέβη με την αδύναμη ρητορική των τελευταίων 25 χρόνων», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τη Βόρεια Κορέα « προς τον πολιτισμένο κόσμο».

Στη Τύπου των δύο ηγετών, ο Αμπε ρωτήθηκε γιατί η Ιαπωνία δεν εξουδετέρωσε τους πυραύλους που εκτόξευσε δοκιμαστικά η Βόρεια Κορέα προς τον Ειρηνικό Ωκεανό. «Θα τους εξουδετερώνει στον ουρανό όταν ολοκληρώσει την πολύ περισσότερων οπλικών συστημάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες», παρενέβη ο Τραμπ. Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του Μελάνια συνάντησαν συγγενείς Ιαπώνων που είχαν απαχθεί από τη Βόρεια Κορέα τη δεκαετία του '70 και του '80.

Ως προς την οικονομία, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε στην διμερούς εμπορικής συμφωνίας, την οποία η Ιαπωνία αρνείται προτιμώντας την καταργηθείσα πολυμερή συμφωνία του Ειρηνικού ΤΡΡ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση