Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τραμπ για Βόρεια Κορέα: «Δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη»
Τραμπ για Βόρεια Κορέα: «Δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη»

Τραμπ για Βόρεια Κορέα: «Δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη»

Ο πρόεδρος των έγραψε στο Twitter ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι ιονγκ Χο και ο ηγέτης της χς αυτής Κιμ ιονγκ Ουν «δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη» εάν ο Ρι απηχούσε τις σκέψεις του «ανθρωπάκου πύραυλου», κάνοντας μια εμφανή στον Κιμ.

Ο Ρι δήλωσε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών νωρίτερα το Σάββατο ότι η στόχευση του ηπειρωτικού εδάφους των με ρουκέτες είναι αναπόφευκτη, αφότου ο «κύριος σατανικός πρόεδρος» αποκάλεσε τον ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ «άνθρωπο πύραυλο».

«Μόλις άκουσα τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας να μιλά στον ΟΗΕ. Αν απηχεί τις σκέψεις του ανθρωπάκου πύραυλου, δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Νωρίτερα, δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήση ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Βόρειας Κορέας, σε μία νέα επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ προς το απομονωμένο βορειοκορεατικό , καθώς κλιμακώνεται η κρίση στην κορεατική χερσόνησο και οι τόνοι ανεβαίνουν επικίνδυνα, λαμβάνοντας έναν εξαιρετικά «πολεμικό» τόνο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Ντάνα Ουάιτ, σκοπός της πτήσης είναι να γνωστοποιήσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει στη διάθεση του «ένα μεγάλο εύρος στρατιωτικών επιλογών για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε ς». Το Πεντάγωνο, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της επιχείρησης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση