Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τραμπ για Κιμ Γιονγκ Ουν: «Ο “Rocket Man” είναι σε αποστολή αυτοκτονίας»
Τραμπ για Κιμ Γιονγκ Ουν: «Ο “Rocket Man” είναι σε αποστολή αυτοκτονίας»

Τραμπ για Κιμ Γιονγκ Ουν: «Ο “Rocket Man” είναι σε αποστολή αυτοκτονίας»

«Ανήθικο κι διεφθαρμένο καθεστώτος» αποκάλεσε τη Βόρεια Κορέα ο Αμερικανός πρόεδρος, τόναλντ Τραμπ κατά την ομιλία του την Τρίτη ενώπιον περίπου 130 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα, τόνισε ότι σε περίπτωση που απειληθούν οι ΗΠΑ, δεν θα έχει άλλη από το να «καταστρέψει ολοκληρωτικά τη Βόρεια Κορέα», ενώ προειδοποίησε ότι ο αμερικανικός «σύντομα θα είναι ισχυρότερος παρά ποτέ».

Αναφερόμενος στον Κορεάτη ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ Ουν, σχολίασε ότι τόσο ο «Rocket Man», όπως τον αποκαλεί, όσο και το καθεστώς του «είναι σε αυτοκτονίας». «Η ανεύθυνη κατοχή πυρηνικών όπλων» αποτελεί «για όλον τον κόσμο» με συνέπεια την αδιανόητη απώλεια ανθρώπινης ζωής, συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι το κράτη πρέπει να δρουν βάσει των εθνικών τους συμφερόντων, ωστόσο, όταν αντιμετωπίζουν μια κοινή πρέπει να συνεργάζονται.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι η για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που υπογράφηκε το 2015 υπό την προεδρία Ομπάμα αποτελεί «όνειδος». «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα δολο καθεστώς να συνεχίσει τις αποσταθεροποιητικές του δραστηριότητες και δεν μπορούμε να σεβαστούμε μια που χρησιμεύει για να καλύψει την πιθανή υλοποίηση ενός πυρηνικού προγράμματος», είπε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας το Ιράν «διεφθαρμένη δημοκρατία».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση