Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τραμπ: «Το διάταγμα δεν στοχοποιεί τους μουσουλμάνους» – Μαζικές διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις
Τραμπ: «Το διάταγμα δεν στοχοποιεί τους μουσουλμάνους» – Μαζικές διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις

Τραμπ: «Το διάταγμα δεν στοχοποιεί τους μουσουλμάνους» – Μαζικές διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις

Δεκάδες χιλιάδες άτομ συμμετείχν σε στις αμερικανικές και τα αεροδρόμια χθες για να εκφράσουν την οργή τους για το προεδρικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο περιορίζει την είσοδο στη χ για ταξιδιώτες από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό.

Στη , την Ουάσιγκτον και τη Βοστόνη, ένα δεύτερο κύμα διαδηλώσεων ακολούθησε τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις που έγιναν σε αμερικανικά αεροδρόμια το Σάββατο, καθώς οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων άρχισαν να εφαρμόζουν τις οδηγίες του Τραμπ. Οι διαμαρτυρίες εξαπλώθηκαν προς τα δυτικά κατά τη διάρκεια της μέρας. Η διαταγή, η οποία απαγορεύει την είσοδο Σύρων προσφύγων στη χ και αναστέλλει την είσοδο σε άτομα από το Ιράκ, το , το Σουδάν και άλλες τέσσερις χώρες για λόγους εθνικής ασφάλειας, έχει οδηγήσει στην κράτηση ή απέλαση εκατοντάδων ατόμων που αφίχθηκαν σε αμερικανικά αεροδρόμια.

Μια από τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες της Κυριακής έλαβε χώρα στο Μπάτερι Παρκ στο νότιο , σε οπτική επαφή με το Άγαλμα της Ελευθερίας στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, το οποίο συμβολίζει την φιλοξενία της χώρας προς τους . Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, της Νέας Υόρκης, είπε στο πλήθος ότι το διάταγμα του Τραμπ είναι αντιαμερικανικό και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις βασικές αξίες της χώρας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση