Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τους 100 έφτασαν οι νεκροί από τις «φονικές» βροχοπτώσεις στην Ιαπωνία
Τους 100 έφτασαν οι νεκροί από τις «φονικές» βροχοπτώσεις στην Ιαπωνία

Τους 100 έφτασαν οι νεκροί από τις «φονικές» βροχοπτώσεις στην Ιαπωνία

Ο ακόμη προσωρινός απολογισμός των εξαιρετικά σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τη δυτική Ιαπωνία αυξήθηκε στους νεκρούς, γνωστοποίησε πριν από λίγο μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα.

Σε ορισμένα της δυτικής Ιαπωνίας έπεσε τρεις φορές περισσότερο απ' ό,τι θεωρείται φυσιολογικό για τον Ιούλιο. Προκάλεσε κατολισθήσεις και ποταμών, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να παγιδευτούν στα σπίτια τους ή σε σκεπές.

«Δεν είχαμε δει ποτέ τέτοια βροχή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη».

Η ιαπωνική κυβέρνηση δημιούργησε ένα διαχείρισης της έκτακτης κατάστασης στο του πρωθυπουργού και περίπου 54.000 του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής έχουν αποσταλεί σε περιοχές στη νοτιοδυτική και τη δυτική Ιαπωνία.

«Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη πολλών ανθρώπων και άλλοι έχουν ανάγκη βοήθειας, κάνουμε κούρσα με τον χρόνο», δήλωσε ο πρωθ .

Έκτακτες προειδοποιήσεις για σφοδρές βροχοπτώσεις παραμένουν σε ισχύ σε τρεις νομαρχίες. Τριακόσια χιλιοστά βροχής προβλέπεται να πέσουν το πρωί της Δευτέρας σε του νησιού Σικόκου.

Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πάρει εντολές να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και ανάλογη σύσταση έχει γίνει σε 2,3 εκατομμύρια άλλους. Προειδοποιήσεις για κατολισθήσεις έχουν εκδοθεί στο ένα τέταρτο των νομαρχιών της χώρας.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση