Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκική φρεγάτα σε αποστολή μεταφοράς στρατιωτικών οχημάτων στη Λιβύη
Τουρκική φρεγάτα σε αποστολή μεταφοράς στρατιωτικών οχημάτων στη Λιβύη

Τουρκική φρεγάτα σε αποστολή μεταφοράς στρατιωτικών οχημάτων στη Λιβύη

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» εντόπισε χθες, στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, τουρκική φρε να συνοδεύει ένα φορτηγό πλοίο, το οποίο μετέφερε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με προορισμό την Τρίπολη της ς, σύμφωνα με όσα ανέφερε γαλλική στρατιωτική πηγή.

Το φορτηγό πλοίο Bana, με Λιβάνου, έπιασε την Τετάρτη στο λιμάνι της Τρίπολης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Marine Traffic, που παρακολουθεί όλα τα πλοία σε πραγματικό χρόνο, ανέφερε ότι το Bana έπλεε σήμερα το απόγευμα στα ανοιχτά της Σικελίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι αθετεί τις υπο που έδωσε στη διάσκεψη του υ με την τουρκικών πολεμικών πλοίων που μεταφέρουν Σύρους μαχητές στη Λιβύη.

«Θέλω να εκφράσω τις ανησυχίες μου αναφορικά με τη συμπεριφορά της Τουρκίας αυτή τη στιγμή, η οποία έρχεται σε απόλυτη αντίφαση με όσα δεσμεύτηκε ο πρόεδρος Ερντογάν στη διάσκεψη του υ», ήταν η δήλωση .

«Έχουμε παρατηρήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών τουρκικά πολεμικά πλοία με επιβαίνοντες Σύρους μισθοφόρους να φτάνουν σε λιβυκό έδαφος. Αυτό είναι μια ξεκάθαρη και σοβαρή όσων συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο. Είναι μια αθετημένη υπόσχεση», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση