Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκία: Συνελήφθησαν 82 στρατιωτικοί για σχέσεις με τον Γκιουλέν
Τουρκία: Συνελήφθησαν 82 στρατιωτικοί για σχέσεις με τον Γκιουλέν

Τουρκία: Συνελήφθησαν 82 στρατιωτικοί για σχέσεις με τον Γκιουλέν

Οι τουρκικές ρχές διέτξαν τη 82 στρατιωτικών ως υπόπτων για σχέσεις με το δίκτυο που κατηγορείται από την Άγκυρα ότι πραγματοποίησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων .

Η Άγκυρα κατηγορεί τον μουσουλμάνο ιερωμένο Φετουλάχ , ο οποίος ζει από το 1999 αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των , ότι οργάνωσε την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο 2016. Ο αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.

Η αναζητεί 42 από τους υπόπτους σε μια επιχείρηση με βάση τη δυτική επαρχία της Σμύρνης, η οποία όμως διεξάγεται και σε άλλλες 17 επαρχίες, μετέδωσε το Ανατολή. Πρόσθεσε πως οι αρχές πιστεύουν ότι οι ύποπτοι έχουν δεχθεί κλήσεις από μέλη του δικτύου του Γκιουλέν από καρτοτηλέφωνα.

Οι υπόλοιποι 40 ύποπτοι, ανάμεσά τους στρατιώτες εν ενεργεία, αναζητούνται σε μια επιχείρηση με βάση την κεντρική επαρχία του Ικονίου, η οποία όμως διεξάγεται και σε 25 άλλες επαρχίες, μετέδωσε το Ανατολή.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν φυλακισθεί και περιμένουν να δικασθούν, ενώ περίπου 150.000 άνθρωποι από τις δημόσιες , τις ένοπλες δυνάμεις και αλλού έχουν παυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο της καταστολής.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας έχουν επικρίνει την έκταση της καταστολής λέγοντας πως ο χρησιμοποιεί το αποτυχημένο πραξικόπημα ως πρόσχημα για να φιμώσει τους διαφωνούντες.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση