Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκία: 84 συλλήψεις στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά
Τουρκία: 84 συλλήψεις στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά

Τουρκία: 84 συλλήψεις στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 84 ανθρώπων στην Κωνσταντινούπολη, εφαρμόζοντας αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην πόλη, ενώ η αντιπολίτευση κάλεσε σε δια για την Εργατική .

Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στη συνοικία Μπεσίκτας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο πλαίσιο των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ σήμερα από τις τουρκικές αρχές, η πρόσβαση στην Ταξίμ, στο κέντρο της πόλης, αποκλείστηκε. Επιπλέον, οι αστυνομικοί απέκλεισαν την πρόσβαση στη λεωφόρο Ιστικλάλ, τον κεντρικότερο εμπορικό πεζόδρομο της πόλης.

Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης που επιχείρησαν να μεταβούν στην Ταξίμ συνελήφθησαν, με τους αστυνομικούς να ακινητοποιούν ορισμένους εξ αυτών ρίχνοντάς τους στο έδαφος, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι 26.000 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, με τη συνδρομή τριών ελικοπτέρων, 85 οχημάτων με κανόνια νερού και 67 θωρακισμένων οχημάτων.

Την ίδια , χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη για τους εορτασμούς της Εργατικής ς, την οποία είχαν επιτρέψει οι αρχές, στη συνοικία Μαλτέπε.

«Η σημερινή είναι ένα μέσο για τους εργάτες να εκφραστούν και να προβάλουν τις δδικήσεις τους» δήλωσε ο Χούντα, που συμμετείχε στην .

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην πρωτεύουσα Άγκυρα και τη Σμύρνη.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση