Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τουσκ: Θα παραμείνουμε ενωμένοι και ως 27
Τουσκ: Θα παραμείνουμε ενωμένοι και ως 27

Τουσκ: Θα παραμείνουμε ενωμένοι και ως 27

Λίγη μετά τα επίσημα που δείχνουν ξεκάθαρη νίκη υπέρ της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε,  ο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ν. Τουσκ σε καθησυχαστικό τόνο δήλωσε ότι είναι «μία σοβαρή ακόμα και δραματική στιγμή ιδιαίτερα για την Μ. Βρετανία» και συγχρόνως δεν υπάρχει τρόπος να προβλεφθούν οι πολιτικές συνέπειες που αυτή η θα προκαλέσει στην χ.

Παρόλο που είναι μία «ιστορική στιγμή», όπως την αποκάλεσε, πρόσθεσε ότι δεν είναι η ώρα «για υστερικές » και επιβεβαίωσε ότι «είμαστε προετοιμασμένοι για το αρνητικό σενάριο».

Ο κ. Τουσκ ενημέρωσε ότι τις προηγούμενες μέρες ήταν σε επαφή με τους υιπους 27 αρχηγούς των κρατών – μελών και όλοι έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να κρατήσουν την ενότητα των 27.  Συγχρόνως δήλωσε πως κάλεσε για την Δευτέρα μία άτυπη Σύνοδο Κορυφής μία μέρα πριν την προγραμματισμένη, για της Συνόδου αλλά και για ένα «ευρύτερο προβληματισμό για το της ».

Ο κ. Τουσκ πρόσθεσε πως όλες οι διαδικασίες είναι ξεκάθαρες και προβλέπονται στις συνθήκες και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρξει νομικό κενό.

Κλείνοντας ανέφερε την συμβουλή του πατέρα του που του έλεγε «ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση