Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκικός στρατός: 417 Κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί από τα τέλη Αυγούστου
Τουρκικός στρατός: 417 Κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί από τα τέλη Αυγούστου

Τουρκικός στρατός: 417 Κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί από τα τέλη Αυγούστου

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει 417 κούρδους μαχητές από τα Αυγούστου, συμβάλλοντας να αποτραπούν σχέδια επιθέσεων των μαχητών πριν από την έλευση του χειμώνα, ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.

Ο στρατός ανέφερε πως τουρκικά μαχητικά εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων του PKK στην περιοχή Ζαπ του βορείου Ιράκ το μεσημέρι της Κυριακής, μετά την είδηση για την έ του παγιδευμένου φορτηγού, καταστρέφοντας θέσεις όπλων και καταφύγια του PKK.

Το σύνολο των επιχειρήσεων περιόρισε την ικανότητα του PKK να εξαπολύει επιθέσεις, αναγκάζοντας τους μαχητές να επικεντρώσουν στη χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και βομβιστών ς, υποστήριξαν πηγές του τουρκικού στρατού.

«Οι θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα έως την εξουδετέρωση και του τελευταίου τρομο», προστίθεται στη σχετική .

Από τις 29 Αυγούστου, 417 μαχητές του PKK έχουν σκοτωθεί, 41 έχουν παραδοθεί και 18 έχουν συλληφθεί στη διάρκεια μιας εκστρατείας την οποία ο στρατός χαρακτήρισε «την πιο αποτελεσματική και περτική των τελευταίων χρόνων».

Ο στρατός ανέφερε πως 88 μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και 152 τραυματίστηκαν στη διάρκεια της ίδιας περιόδου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση