Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκία: Το ΙΚ «δείχνουν» ως υπεύθυνο για την επίθεση οι υπηρεσίες ασφαλείας
Τουρκία: Το ΙΚ «δείχνουν» ως υπεύθυνο για την επίθεση οι υπηρεσίες ασφαλείας

Τουρκία: Το ΙΚ «δείχνουν» ως υπεύθυνο για την επίθεση οι υπηρεσίες ασφαλείας

Το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από την έρευνα που διεξάγουν οι τουρκικές αρχές για τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Άγκυρα. Οπως ανέφεραν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας οι επιθέσεις αυτές φέρουν ομοιότητες με την επιθέσεις αυτοκτονίας που είχαν γίνει τον Ιούλιο στην πόλη , κοντά στα σύνορα με τη , η ευθύνη για τις οποίες αποδόθηκε επίσης στους του Ισλαμικού Κράτους.

«Όλες οι ενδείξεις είναι ότι ήταν αντίγραφο εκείνης της επίθεσης… οι ενδείξεις δείχνουν το Ισλαμικό Κράτος», είπε πηγή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Η δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε τις υποψίες των αρχών λέγοντας ότι οι έρευνές τους επικεντρώνονται πλήρως στο Ισλαμικό Κράτος.

Νωρίτερα, το φιλοκουρδικό της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ανακοίνωσε ότι η διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα στοίχισε τη ζωή σε 128 ανθρώπους και ότι έχουν αναγνωριστεί μέχρι στιγμής τα 120 από τα θύματα και μόνο τα στοιχεία των οκτώ παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Ωστόσο, ο τελευταίος επίσημος που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του πρωθυπουργού αργά το βράδυ του Σαββάτου έκανε λόγο για 95 νεκρούς. Σε δεύτερη ανακοίνωση, σήμερα το πρωί, ανέφερε ότι 65 από τους 246 τραυματίες νοσηλεύονται στην εντατική.

Σε μια γραπτή ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δραστών και η εισαγγελία της Άγκυρας εργάζεται με στόχο την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Νωρίτερα το κουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) είχε ανακοινώσει ότι ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 97.

Την ίδια ώρα πηγές από το γραφείο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των τηλεφώνησε στον Τούρκο πρόεδρο για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του, να καταδικάσει την επίθεση και να υπογραμμίσει ότι η Ουάσιγκτον θα παραμείνει στο πλευρό της ς στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση