Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκία: Την 1η Νοεμβρίου πρόωρες βουλευτικές εκλογές
Τουρκία: Την 1η Νοεμβρίου πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Τουρκία: Την 1η Νοεμβρίου πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Τουρκί θ διεξαχθούν την 1η οεμβρίου, λιγότερο από έξι μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου οι οποίες δεν επέτρεψαν τον σχηματισμό ς συνασπισμού, ανακοίνωσε σήμερα η εκλογική επιτροπή.

“Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή, 1η οεμβρίου”, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Σαντί κιουβέν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην . Λίγο νωρίτερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ ανέθεσε στον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου την ευθύνη σχηματισμού προσωρινής ς που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Σε δηλώσεις του ο Νταβούτογλου κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να “αναλάβουν τις ευθύνες τους” και να συμμετάσχουν στην προσωρινή κυβέρνηση.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), δεν θα συμμετάσχουν στην προσωρινή κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Χαλούκ Κοτς.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του δεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), Ντεβλέτ , δήλωσε ότι ούτε οι βουλευτές του κόμματός του θα συμμετάσχουν στην προσωρινή κυβέρνηση υπό τον Νταβούτογλου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση