Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκία: Την 1η Νοεμβρίου πρόωρες βουλευτικές εκλογές
Τουρκία: Την 1η Νοεμβρίου πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Τουρκία: Την 1η Νοεμβρίου πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Οι πρόωρες στην Τουρκία θα διεξαχθούν την 1η οεμβρίου, λιγότερο από έξι μήνες μετά τις της 7ης Ιουνίου οι οποίες δεν επέτρεψαν τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, ανακοίνωσε σήμερα η εκλογική .

“Οι εκλογές θα διεξαχθούν την , 1η οεμβρίου”, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ς Σαντί Γκιουβέν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα. Λίγο νωρίτερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ ανέθεσε στον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου την ευθύνη σχηματισμού προσωρινής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Σε δηλώσεις του ο Νταβούτογλου κάλεσε τα κόμματα της ς να “αναλάβουν τις ευθύνες τους” και να συμμετάσχουν στην προσωρινή κυβέρνηση.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής ς, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), δεν θα συμμετάσχουν στην προσωρινή κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Χαλούκ Κοτς.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του δεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δήλωσε ότι ούτε οι βουλευτές του κόμματός του θα συμμετάσχουν στην προσωρινή κυβέρνηση υπό τον Νταβούτογλου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση