Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκία: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποίησε για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις
Τουρκία: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποίησε για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις

Τουρκία: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποίησε για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις

Η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία προειδοποίησε σήμερα τους πολίτες της λόγω “σοβαρών απειλών” για επιθέσεις εναντίον των τουριστών στην , πόλη η οποία ήδη επλήγη από επίθεση ς στις 19 Μαρτίου, και στο παραθαλάσσιο θέρετρο Αττάλεια, στο νότο.

«Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Τουρκία ενημερώνει τους αμερικανούς πολίτες ότι υπάρχουν αξιόπιστες απειλές (για επιθέσεις) εναντίον τουριστικών περιοχών, κυρίως σε πλατείες και προκυμαίες στην και την Αττάλεια», ανακοίνωσε η πρεσβεία σε «έκτακτο » που ανάρτησε στην της και απέστειλε ηλεκτρονικά στους πολίτες της στην Τουρκία.

«Παράκληση να βρίσκεστε στη μέγιστη επιφυλακή, αν είστε κοντά σε αυτές τις περιοχές», πρόσθεσε το .

Το  βράδυ της Παρασκευής, το Ισραήλ εξέδωσε παρόμοιο μήνυμα προς τους πολίτες του που βρίσκονται αυτή την περίοδο στην Τουρκία, προτρέποντάς τους να εγκαταλείψουν τη χώρα, λόγω του “άμεσου κινδύνου” επιθέσεων.

Πριν ακριβώς από τρεις εβδομάδες, ένας ανατινάχθηκε σε εμπορική λεωφόρο στην της νσταντινούπολης σκοτώνοντας τέσσερις ξένους τουρίστες, εκ των οποίων οι τρεις ήταν Ισραηλινοί. Η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση απέδωσε την επίθεση αυτή στη τζιχαντιστική οργάνωση .

Η Τουρκία τελεί εδώ και μήνες σε κατάσταση συναγερμού, η οποία έχει αυξηθεί περαιτέρω λόγω του πρωτοφανούς κύματος επιθέσεων που οι αρχές αποδίδουν στο ΙΚ ή τις συνδέουν με την επανέναρξη της κουρδικής σύγκρουσης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση