Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκία: Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο
Τουρκία: Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

Τουρκία: Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

Πέντε νεκροί, ανάμεσά τους μια γυναίκα και ένα βρέφος, και 39 είναι μέχρι στιγμής ο της επίθεσης κούρδων ανταρτών με που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης εναντίον αστυνομικού τμήματος στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετέδωσαν τοπικά μέσα ς.

Η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) μπροστά σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Σινάρ της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ κατέστρεψε επίσης την πρόσοψη του κτιρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Αξιωματούχοι κατηγορούν για την επίθεση αντάρτες του ΡΚΚ. Μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Αφού πυροδότησαν το , μέλη του συνέχισαν την επίθεσή τους με εκτοξευτές ρουκετών, μετέδωσε το Dogan. Κατοικίες στις οποίες διέμεναν , οι οποίες βρίσκονταν κοντά υπέστησαν ζημιές και τραυματίστηκαν γυναίκες και παιδιά. Διασώστες έχουν σπεύσει στο σημείο και διεξάγουν έρευνες στα ερείπια.

Επειτα από δύο και πλέον χρόνια εκεχειρίας, αιματηρές μάχες μαίνονται εκ νέου από το καλοκαίρι μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και του , τινάζοντας στον αέρα τις ειρηνευτικές συνομιλίες που άρχισαν το 2012 για τον τερματισμό της ς που έχει στοιχίσει τη ζωή περισσοτέρων από 40.000 ανθρώπων από το 1984.

Εκτός από τις παραδοσιακές ενέδρες σε αγροτικές και ορεινές περιοχές που στήνει το ΡΚΚ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, πολύ βίαιες συγκρούσεις σημειώνονται ανάμεσα στο στρατό και την από τη μια πλευρά και σε νεαρούς οπαδούς του κουρδικού κινήματος από την άλλη σε διάφορες πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, περιοχής που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση