Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκία: Πέντε μαθητές τραυματίες από εκρηκτικό μηχανισμό σε σχολείο
Τουρκία: Πέντε μαθητές τραυματίες από εκρηκτικό μηχανισμό σε σχολείο

Τουρκία: Πέντε μαθητές τραυματίες από εκρηκτικό μηχανισμό σε σχολείο

Πέντε σχολείου του Ντιγιάρμπκιρ, στη νοτιονατολική όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, τραυματίστηκαν την Παρασκευή από την έκρηξη μηχανισμού στην αυλή του σχολείου τους, η οποία αποδίδεται από τις αρχές στο Εργατικό Κόμμα του (PKK), έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η έκρηξη προκλήθηκε σε δημοτικό σχολείο της περιοχής Μπαγλάρ την που όλοι οι βρίσκονταν στην αυλή του σχολείου για το διάλειμμα, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο της υπηρεσίας ασφαλείας που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Οι πέντε μαθητές, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα γυαλιών από τα τζάμια του σχολείου, εισήχθησαν στο νοσοκομείο.

Έπειτα από μια κατάπαυση του πυρός για περισσότερα από δύο χρόνια, η σύγκρουση μεταξύ των ανταρτών του PKK και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας ξανάρχισε το περασμένο καλοκαίρι.

Πριν από μια εβδομάδα ένα φορτηγάκι παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη μπροστά σε αστυνομικό τμήμα της Τσινάρ, στο νότιο τμήμα του Ντιγιάρμπακιρ, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και πέντε αμάχους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά.

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την αυτή, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη για τον θάνατο αμάχων.

Ο πρόεδρος της ς έχει επανειλημμένως δεσμευτεί τις τελευταίες εβδομάδες να “εξαλείψει” το PKK και αποκλείει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση μαζί του.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση