Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Τουρκία: Νέο κύμα βίας – Συλλήψεις τρομοκρατών στην Πόλη
Τουρκία: Νέο κύμα βίας – Συλλήψεις τρομοκρατών στην Πόλη

Τουρκία: Νέο κύμα βίας – Συλλήψεις τρομοκρατών στην Πόλη

Το Τουρκικό Πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι τουλάχιστον οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας που τοποθέτησαν μαχητές του PKK.

Σύμφωνα με το «Ανατολή» η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε δρόμο της Κουρδικής επαρχίας Σιίρτ, από όπου περνούσε στρατιωτικό όχημα της Τουρκίας. Η βόμβα πυροδοτήθηκε μόλις το όχημα του στρατού πέρασε από το σημείο που την είχαν τοποθετήσει οι δράστες.

Αυτή ήταν η πλέον πολύνεκρη επίθεση με στόχο τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον των Κούρδων ανταρτών τον περασμένο μήνα.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είπαν εξάλλου ότι αντάρτες του PKK έχουν σκοτώσει τέσσερις Τούρκους στρατιώτες σε στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ από την Τρίτη, καθώς η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλν κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Σε μια άλλη εξέλιξη, επίσης στο Ντιγιάρμπακιρ συνέλαβαν τέσσερις δημάρχους που είναι μέλη του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) με αφορμή πρόσφατες τους με τις οποίες ζητούσαν μεγαλύτερη αυτονομία από την Άγκυρα.

Πυροβολισμοί έξω από το ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ

Πυροβολισμοί ακούστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Οι Αρχές της Πόλης βρίσκονται επί ποδός, αποκλείοντας τους γύρω χώρους από το παλάτι.

Σύμφωνα με τα Τουρκικά οι δύο συλληφθέντες κρατούσαν αυτόματα όπλα. Τα της χς μεταδίδουν ότι στόχος των δραστών της επίθεσης ήταν που βρίσκονταν στην είσοδο του ανακτόρου.

Σε ανακοίνωση της η τοπική αστυνομία αναφέρει ότι οι δράστες της επίθεσης ανήκουν σε “τρομοκρατική οργάνωση”, χωρίς να διευκρινίζει ποια και προσθέτει ότι πιστεύεται πως οι δύο έχουν εμπλακεί σε ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στις 8 Αυγούστου.

Το Ντολμά Μπαχτσέ αποτελούσε κυβερνητικό κέντρο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας για πολλά χρόνια τον 19ο και τον 20ο αιώνα. Εκεί έχει αφήσει το 1938 την τελευταία του πνοή ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Νεκρός ένας νέος άνδρας σε με την αστυνομία

Ένας έφηβος 17 ετών σκοτώθηκε την Τρίτη σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα σε οπαδούς του PKK και την αστυνομία.

Ένας 17χρονος σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη σε συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και μιας ομάδας που θεωρείται προσκείμενη στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση